Blogger Templates

Followers

My Shout~

Thursday, July 18, 2013

Cuti2 Pulau Perhentian Kecil

Bertolak jam 12 thgr dari Kota Bharu kira2 2-3 jam sampai Kuala Besut.Sampai ja ofis tiket bot ke Pulau kena la tunggu turn huhu lama jugak la tunggu maklumla ramai org nk g sana huhu



Lebih kurang sejam jugak la kena tunggu huhu..Akhirnya sampai turn kitorang ^^

kat jeti jer dh cantik permandanganya lum lg sampai Pulau hehe 

 Cute jer anak2 diorang nih hehe..mat saleh paling sporting daripada jeti sampai nk balik baik dgn kitorang ^^

 Akhirnya sampai jugak..lebih kurang 15 minit naik bot =)


Tenang je hilang semua stress keje ^____^

 Lobi Resort

Time check in tu de masalah teknikal sikit so lama jugak tunggu huhu..Akhirnya disebabkan tu kitorang dpt bilik Suite dgn harga yg murah hehe xrugi tunggukan =D..

 bilik

  ruang makeup

ruang tamu


Lepas Check in kitorang rest jap kat bilik maklumlah penat drive dari Sepang ke KB xhilang lg huhu.Dalam jam 8 cmtu baru g dinner.Ada bnyk restoran kat Pulau tu pilih la mana nak ada seafood BBQ ada bufet ada ala carte harga pun ok.Selalu org ckp mkn kat Pulau mahal tapi xde la mahal pun biasa ja.. tak tahu la kalau kat Pulau Perhentian Besar mahal kan hehe tp tuk Pulau Perhentian kecil ni murah je mkn

Nasi goreng Thai RM 8

 Lamb chop RM15

Coconut shake RM 5

Day2 : Snorkling ^^

Bangun pagi ja adik2 irny trus sibuk nk g snorkling hehe so pagi sewa brg snorkling kat lobi murah je RM5 satu item pakai la sampai ptg sblm 7mlm =)





Sampai ke Jeti ada org snorkling

Day3: Jungle Tracking ^^

Aktiviti arini pusing pulau =)

 Nak pegi pulau sebelah kena naik bukit lebih kurang 15 minit je hehe


 Pantai dia cantik sgt,,of course la mlm2 full dgn mat saleh kat sini

 Gerai2 ready tuk parti mlm ni


wany main pasir hehe

Lepas penant jalan kitorang trus dinner..mlm tu kitorang mkn bufet resort RM 25 sorang mkn sampai kenyang yer..sambil makan tu ada band wat persembahan so mkn sambil dgr lagu + angin mlm = besttt



 jemputt mkn ^^




Esok dah nk balik so rehat puas2 tuk perjalanan jauh esk ^^
Nextime dtg lagi ^^