Blogger Templates

Followers

My Shout~

Wednesday, December 19, 2012

VIELTAILS / LONG TAILS BETTAS...^^


kecik jer..=) nk bwk blik kg nanti pn bole hehe (abaikan yg lain2 tuh hehe)


Aritu jalan2 kat kedai ikan tiba2 jatuh hati lak tgk ikan laga nih sb colourful sgt so beli la sekor (xelok tamak2kan haha)..irny xpenah bela ikan laga sblm ni kalau time kecik2 dulu pun tgk je org main ikan laga ni hehe..sblm ni irny ada bela ikan emas alhamdulilah masih hidup (hihi panjang umi tau) dh gemuk pun hehe so skang kita gemukan ikan laga lak bole? haha =D Ikan yg irny bela ni jenis  VIELTAILS / LONG TAILS sb ekor dia panjang kot hehe


Ikan ni sb bekas kecik irny letak tepi katil jer so sblm nk tido bole tgk dia shuffle ^^..Harga bekas ikan ni satu set dalam RM23 termasuk klorin dgn makanan ikan skali =)

Ginger penyibuk ja haha kotak aquarium yg kecik tu pun dia nk masuk =D

Nak jaga ikan ni senang sgt2 =>

> ikan ni xpayah guna oxygen ^^ (so kalau blackout xde hal la haha)
>makan pun cikit je (jimat2 hihi)
>Tukar air aquarium 2minggu skali je
>aquarium x kotor (xyah cuci slalu kan)
>comel & suka wat bubblesss hehe

Pasni nak cari ikan lain lak ^^..ikan puyu lak hee

bye2

No comments: