Blogger Templates

Followers

My Shout~

Monday, December 31, 2012

Happy New Year All!!!!!


Happy New Year semua ^^...semoga hari2 yg mendatang lebih baik dari sebelumnya..azam2 yg tak tercapai lg tuh sila carry foward hihi...kejap je rasa dh 2013 yer~

Azam thn ni+ carry forward haha :

  • Nak jadi anak yg lebih baik pada parents
  • Nak jadi pekerja yg lebih rajin hehe
  • Nak cari kawan ramai2 (sblm ni xcukup kwn huhu)
  • Nak simpan duit (sblm ni bnyk guna duit byr itu ini hehe)
  • Nak happy2 je xnk sedey2 (sedey tu buang jauh2)
  • Nak ikut kata ati jgn ikut kata org =D (sblm ni pk sgt pe org ckp diri sendiri xpk huhu)
  • Xnk malu2 (pemalu ke sblm ni?hihi)
  • Xnk driving laju2 (sblm ni drift je kejenyeee)
  • Nak mkn bnyk vit kasi sehat luar dlm (Shaklee of course heee)
  • Kasi org lain kawen lu haha (cari2 calon xjmpa lg pe leh wat)



HAPPY NEW YEAR TEAM ALPHA!!!!


 

The Hobbit : An Unexpected Journey

The Hobbit : An Unexpected Journey


Cerita ni mengisahkan pengembaraan Bilbo Bargin (sblm kisah frodo hehe)sewaktu muda ^^..macamana dia kenal Gandalf macamana dia jmpa ring tuh .. disebabkan irny minat giler dgn citer LOTR so mesti kena tgk kan haha..nanti leh download wat koleksi hee..yg irny suka bila tgk part elf hehe nth muka semua nampak suci bersih je haha sib baik my fav Legolas xde..(org suh tgk citer tp g tgk org lak hihi) pastu part first2 yg dwarf ramai dtg mkn kat umah bilbo =D..


Kalau ikutkan citer nih ada 3 part  An Unexpected JourneyThe Desolation of Smaug & There and Back Again so first part dh tayang second dan third part coming soon yer..^^

putih tul dia nih

Wednesday, December 19, 2012

Mochi Sweets~

Mochiiiiiiiiii nyummm...nyumm =D

 

Pebenda Mochi tuh??hehe irny pun mulanya xtahu ape..jalan2 kat Sunway ader org offer suh try ingatkan ape bulat2 colourful rupanya kuih tradisional Jepun..ler haha...kalau dorayaki irny penah la dgr doremon mkn haha.Adik2 irny pun xpenah mkn so irny belikan tuk mama dgn adik2 bg diorang rasa skali diorang suka lak hee..mama ckp sedapp rasa mcm kuih koci ja =)..adik irny lak suka yg ader peach filling memang antu peach tuh ^^





Harga setiap flavour xsama..kebetulan aritu ader offer so beli 6 biji RM21 dpt free 1..time beli tu xle mkn trus kena tunggu dlm 20 min baru leh mkn...sebab mochi tuh dia simpan dlm peti sejuk kasi beku..xsempat blik umah pun dh abis..satu je lg benda irny xtry lg Durian crepe hehe aritu pegi Sunway Pyramid xde lak..next time je la cari ^^

kalau kat Jepun Mochi ni mcm2 bentuk comel lak tuh..siap ada Mochi aiskrim lg waaaah

Ada kat Japan ja T_______T

cantik^^bunga sakura


Hello kitty Mochiii

Coconut Bunny Mochi

Sangat comel ...syg lak nk mkn hehe



 

VIELTAILS / LONG TAILS BETTAS...^^


kecik jer..=) nk bwk blik kg nanti pn bole hehe (abaikan yg lain2 tuh hehe)


Aritu jalan2 kat kedai ikan tiba2 jatuh hati lak tgk ikan laga nih sb colourful sgt so beli la sekor (xelok tamak2kan haha)..irny xpenah bela ikan laga sblm ni kalau time kecik2 dulu pun tgk je org main ikan laga ni hehe..sblm ni irny ada bela ikan emas alhamdulilah masih hidup (hihi panjang umi tau) dh gemuk pun hehe so skang kita gemukan ikan laga lak bole? haha =D Ikan yg irny bela ni jenis  VIELTAILS / LONG TAILS sb ekor dia panjang kot hehe


Ikan ni sb bekas kecik irny letak tepi katil jer so sblm nk tido bole tgk dia shuffle ^^..Harga bekas ikan ni satu set dalam RM23 termasuk klorin dgn makanan ikan skali =)

Ginger penyibuk ja haha kotak aquarium yg kecik tu pun dia nk masuk =D

Nak jaga ikan ni senang sgt2 =>

> ikan ni xpayah guna oxygen ^^ (so kalau blackout xde hal la haha)
>makan pun cikit je (jimat2 hihi)
>Tukar air aquarium 2minggu skali je
>aquarium x kotor (xyah cuci slalu kan)
>comel & suka wat bubblesss hehe

Pasni nak cari ikan lain lak ^^..ikan puyu lak hee

bye2

Monday, December 3, 2012

Kuih Muih Fav dolu2



Mana nk cari nie ??huhu
 
 credit to Mr Google
Assalammualaikum semua ^^

Tiba2 lak irny teringin nk makan Lepat Liat hehe..kalau area2 utara senang ja nk cari tapi kalau area Sepang nih huhu susah sangat nk jumpa..(T_______________T)

 credit to Mr Google

Kalau dulu pagi2 depan umah nenek je irny beli murah pun murah hehe..maklum lah dulu duduk dgn nenek kat kg skang duduk kat pekan dgn family..mmm nk wat sendiri nth bila la kan..haha (bkn malas tp xreti heee...cm sama ja hee)..

Satu lg kuih yg irny tercari2 kat Sepang ni kuih nih--->

 TQ to Mr Google

Irny xsure la ape namanya..tau mkn ja dulu hehe selalu atuk beli kat pasar mlm ja =)..kadang2 jumpa jugak tp xsedap mcm irny mkn dulu huhu..(skang org jual kedekut inti je hehe)

Next, kuih ni..--->




 credit to Mr Google

Rasanya org panggil Apam mekar kot (hehe main google je kan)..paling sedap irny mkn kat kelantan skali jual diorang longok mcm longok rambutan je haha..dulu  time stay dgn family kat sana selalu pegi pasar mlm tuk borong kuih ni hehe (dah lama xpegi kelantan huhu rindu lak )..

 credit to Mr Google

satu lg kuih fav time kat kelantan tu kuin apam kastard kalau area  Sepang ni ada jugak jumpa tp x sedap cm kat kelantan tuh..semua nk untong je kan inti kedekut hehe..kalau nk semua tu kena la balik Kedah xpun g Kelantan kan hehe bila la agaknya nk blik kg nih mm