Blogger Templates

Followers

My Shout~

Wednesday, August 8, 2012

Berbuka @ Flaming Steamboat

Flaming Steamboat Restaurant



Sape suka mkn Steamboat?hehe ader steamboat buffet best kat area Sunway tau ^^..Flaming Steamboat menyediakan buffet best mkn la bnyk mana yg mampu hehe..selain steamboat ader gak makanan lain mcm nasi...desert...buah2..ais kacang dan mcm2 lg...sampai xmuat perut la haha..hanya RM 27+ tuk dewasa dan RM10 tuk kanak2 jer..tempat amat selesa..ader bnyk branch kat setapak pastu shah alam dan sunway..time nk booking aritu semua Full booking last2 masuk yg kul 9 hehe


ader 2 section satu sup dan satu lg tomyum ^^


Dim sum + pau pun ada =)


Bahan2nya...tambah 10x pun bole ^^


jempot2


Sabar menanti (bila nk didih nih huhu)


Fav section : Choc Fondue^^



mcm2 jenis mee


Bismillah~


my fav desert eskrim hehe topping amik kat Choc Fondue haha


Mesti dtg lg pasni ^^amat berpuas ati..mkn indoor der aircond ~~
irny dpt voucher so pasni dpt free sorang dewasa dgn 3 pembelian dewasa =)

Flaming Steamboat Buffet
Sunway Branch
                   
No. 123 & 124, Jln PJS 11/2,
Spectrum Shops,
Bandar Sunway,
46150
P.Jaya,
Selangor D.E. MY.
(We are located between Sunway Pyramid & ESSO Petrol Station) 

Operation Hours: 
5pm to 12midnight everyday

Enquiries & Reservations: 
Call Us at: 
03-5633 6820
012-3033 136 
info@flamingsteamboat.com




try lah yer sure xrugi..betulllll...k la bye2

Beli Belah @ Jalan TAR / SOGO

Beli Belah @ Jalan TAR / SOGO



Hye semua...mcmana persiapan raya?baju raya dh beli ker ^^...tinggal 10 ari jer lg..sempat lg tuh hehe...Setiap tahun time2 raya tempat yg menjadi tumpuan warga KL dan sewaktu dgnya semsetinya Jalan TAR dan SOGO..baru2 nie irny follow mama g cari baju raya tp tuk irny xde la sb tahun ni irny kena keje..T____________T...so mood nk beli baju raya xde huhu...sedey lak..tp xpe keje nyer pasal asalkan dpt tgk family tu dh ok =)

So seperti biasa suasana kat situ sesak sgt2..huhu kalau jln tuh kiri kanan depan belakang xnampak pe (kalau tersepit tgh2 la kan hehe)xkira laki ke perempuan ke redah je..so irny agak xselesa huhu..rasa nk kluar cepat2 jer haha...rimas sgt2...huhu..so sb follow mama ikut jer la tp kena kepit dgn mama kang ilang lak haha



Baju Jubah nih skang dh jd trend kot haha mana2 pegi ada je ek


mama dah start masuk satu kedai ke satu kedai fuhhh ponat den follow T__T


merahnyaaa hehe tu baju tuk wany ^^



Pas kedai baju kedai tudung lak..berlambak2 kedai jual tudung fening2



Bodyguard pun pancit aritu haha..berbuka dgn air jer sb pastu kul9 kitorang g berbuka kat tmpat lain...so sementara tu minum jer^^

Irny shopping necklace jer aritu..nk tgk baju sesak sgt hilang mood shopping haha.So tahun depan leh cuti raya kena la spare baju raya la kan haha sempat lg menabung nih hihi

Kuih raya lom beli lg nih hehe..xnk buat so tunjuk2 je haha^^

Juadah Sahur & Berbuka ^^

Juadah Sahur & Berbuka ^^
Alhamdulilah dah masuk 20 hari kita berpuasa lg 10 ari jer lg dh nak raya mm..so mcmana puasa setakat nie?mesti ada yg naik sekilo xpun berkilo2kan haha^^..Puasa irny thn ni alhamdulilah semuanya serba sederhana saja daripada juadah berbuka sampai raya...xnk bazir2 yer kalau pegi bazar ramadhan tuh borong semuanya haha....thn ni xde la cmtu..berat irny pun xnaik dan x turun huhu ok la drp naikan =)


So ari2 kalau bersahur ni menu irny Koko krunch + susu..xde lg mkn nasik pg2 buta hehe...irny pilih koko krunch pun sebab itu je yg menaikan selera mkn pg2 kalau x mana lalukan haha

Menu Berbuka lak simple je..family irny bnyk yg berdiet thn nih hehe...tapi simple dan sedap sgt (air tangan mama kan heeee)


Ini Ikan 3 rasa akak Sweet & sour hehe...+ telur masin wat sendiri + telur dadar +Murtabak je


ni lak Ikan Stim thai (fav abah ) + Sayur Lemak + Telur dadar dan Ikan Perkasam..^^


Yg ni Kari Kepala Ikan + Ikam Perkasam + Sayur lemak +Murtabak dan kuih2


ni lak Tom Yam Putih + Telur Dadar + sayur + Murtabak + kuih


hehe kalau tgk Murtabak tuh mesti ada kan..kalau nk tahu irny xmakan nasik so murtabak tu je dh cukup tuk irny berbuka..ari2 irny cari kalau xde xleh lah sebab sedapppp..caripun kat org yg sama ja org lain jual xnak haha..mesti bangga kalau tauke Murtabak tuh tahu kan haha

Saat paling indah skali bila berbuka ramai2 kat ofis ...meriah sgt ^^...mkn ramai2 walaupun depan pc je haha


yg pakai cermin mata tu la bos irny sporting sgt2 =)


Menu pun bnyk kuih jer hehe ...so thn ni xde nasi wat irny  yer^^
Kalau g bazar jgn beli sampai membazir yer tak elok tu hehe
ok la Bye2...^^