Blogger Templates

Followers

My Shout~

Saturday, June 9, 2012

Balik Kampung~Part 1

Cuti2 @ Kedah (kulim)
Cuti sekolah majoriti balik kg kan hehe...mulanya family irny pun x rancang nk balik tapi bila maksu irny dari kampung post pic Durian Dh Luruh tu trus abah ajak balik haha...memang antu durian kan hehe...so kebetulan xde org cuti minggu tu so irny cepat2 apply la..=) lgpun maybe tahun ni xle balik raya huhu...balik je la tgk pokok2 kat kg tuh ^^

Seperti biasa balik berlima ja sebab Illany still kat Sabah...tunggu cuti sem nanti la kalau nk jmpa dia...rindu dia sgt2 T___T

Plan nak balik dalam 3 ari ja sebab abah keja..=)...otw nak balik kg tu singgah la mkn mee rebus kat Tapah tu..abah la nk sgt rasakan hehe...so follow ja la..


Sampai ja semua trus amik space haha...maklum la berjam2 duduk ja dlm keta hihi


Ini la kedainya...


Menu lunch aritu...ok la x sesedap Mee Rebus Ramli kat ipoh tu haha...(ramli jugak irny nk ek)

So kitorang sampai Kulim dalam jam 530 cmtu la...sampai ja makcik irny ajak g mkn mee udang lak (dlm ati huhu xda selera sudah sb baru mkn mee td...so follow je la sb makcik ckp best tepi pantai lg )...dalam sejam jugak la nk sampai Pulau tu..masuk lak jalan kg kan berpusing2 la jalanya..tp best sb dpt tgk sawah padi yg hijau dan suasana kg ^^..sampai kul 630 kat Pulau Sayak (irny xsure lak under Kedah atau Penang hihi) 


bestkan~




mama & tok =)


ini Mee Udang Pak Yaakob hehe...sedap ^^(nasib sket ja kalau x confirm xabis hehe)
harga RM10...mahal x?kalau sedap xpe =D


Abah & Amry...skali sambung 3 meja haha semua kerabat2 irny mkn time tuh


Wany confirmed xabis so bg abah heeee


Hasil kutipan Amry hehe..kebetulan time tu air surut so bnyknyaaa kerang hehe besau2 lak tuh (xlalu lak nk mkn besar2 sgt)


sama besar x dgn tgn abah (hehe)


Muka penat driving hehe...tunggu time nk pengsan ja =D

Pas mkn apa lg balik la haha...rest esk nk jalan lg huhu

No comments: