Blogger Templates

Followers

My Shout~

Thursday, June 21, 2012

Movie Time!!!! :: Madagascar 3

Movie Time!!!!

Madagascar 3


Plot

The story continues from the events of the second film, Alex (Ben Stiller) has a nightmare about them still stranded in Africa and finding they have all gotten old. Awaking from his dream, Alex suggests to Marty (Chris Rock), Melman (David Schwimmer), and Gloria (Jada Pinkett Smith) that they should go to Monte Carlo to get the Penguins to fly them back to New York City, which everyone agrees.


Afro Circus hehe





Trailer>



Besttttt sgt2...enjoy ja =D...bagus untuk menghilangkan stress,,dari part1 sampai 3 irny follow hehe
Next irny tunggu Ice Age 3 lak ^^ suka tgk cute2

Friday, June 15, 2012

KHASIAT BABY OIL ~

KHASIAT BABY OIL ~

Hye semua..tahu x baby oil nih bnyk kebaikanya tuk kulit?hehe mesti ramai tahu kan...especially perempuan sb selalunya perempuan nih amat memantingkan kecantikan apa benda yg baik tuk kecantikan mesti nk try haha (termasuk irny hihi)..

Baby Oil sebagai makeup remover~ 


Amat penting tuk memastikan wajah kita bersih setiap kali makeup..especially bila pakai eyeliner samada liquid atau pencil ^^..guna saja sedikit baby oil pada tisu muka dan sapu pada kelopak mata dan bibir..sama hasilnya dgn makeup remover yg lain..+ ada vit tambahan lg =) dan juga murah hehe

Baby Oil bagi rawatan rambut ~


Baby oil juga dapat merawat rambut AndaSekiranya rambut kelihatan kering dan kusam sapukan baby oil..insyaallah rambut kita akan jadi lembut selembut rambut babyyy =)

Baby Oil melebatkan kening~


Ada sesiapa nak kening lebat?guna saja baby oil insyaallah macam kening ziana zain hehe

Baby Oil melembabkan kulit~


Cuaca kat Malaysia ni tentunya membuatkan kulit kita keringkan..so guna baby oil sbg losyen harian untuk mengekalkan kelembapan kulit anda =)

Baby Oil melindungi rambut~


Sesiapa yg suka mandi pantai patut cuba..ini adalah kerana air laut akan merosakan tekstur rambut dan rambut akan menjadi kering..so sblm mandi pantai sapukan baby oil terlebih dahulu okay ^^

Selamat mencuba!!!...bye frenzz

Untuk Renungan Bersama ~ =)



Buat Sahabat2 sekalian..sama2 la kita renungkan =)

Artikel nie irny jumpa dari sumber yang bole dipercayai hehe..tiada kena mengena dgn yg hidup atau pun yg mati just untuk renungan bersama..^^ Sharing is Caring ok.Terpulang la pada pendapat masing2 ..yg mana bole ikut kita ikut hehe..kalau xbole tinggal ja =D
 
Semua org ada sahabatkan?so apabila bersahabat, diri sendiri dan sahabat harus mempunyai tanggungjawab dan punya harapan sendiri: 

  • Ketahanan bergurau senda, adat bergurau terlebih usik. Pastikan kita & sahabat saling boleh menerima gurauan. Oleh itu, berfikir dulu sebelum ianya berlaku. 
  • Jangan terlalu celupar atau mengkritik, kita sendiri tak semestinya bagus & betul. Jangan terlalu mengambil tahu hal peribadi org terdekat dengan sahabat seperti tunang, isteri/suaminya atau kaum keluarganya. 
  • Perkara sensitif seperti gaji, kenaikan pangkat & hutangnya usah ditanya. 
  • Pandai menyimpan rahsia terutama hal peribadi seperti rumahtangga atau hubungan suami isteri. 
  • Terima kekurangan & keburukan sahabat seadanya. Cuba lihat nilai positifnya & lihat diri sendiri, diri kita tak tentunya baik. 
  • Jangan membuat muka berlagak & sombong atau menghentak hentakkan kaki & barang bila kita membuat kesalahan supaya kesalahan itu dapat menutup kesalahan kita Bijak menyesuaikan tutur kata dan emosi.
  •  Jangan cakap mengikut sedap mulut tanpa memikir kesannya kepada sahabat.
  •  Berita baik atau berita sedih sahabat, biarlah dia sendiri memberitahu rakan lain walaupun kita sudah mengetahui. Ini tanda kita menghormatinya.
  • Jangan terlalu busybody dengan cerita kehidupan sahabat kita tanpa memikir kesannya kepada sahabat kita. Menghormati hak & kehidupan peribadi sahabat.
  • Beri peluang sahabat bersendiri. Jikalau terlalu berdampingan, mungkin menjemukan & kita hanya menyekat perhubungan dengan insan lain. 
  • Jika salah seorang marah, beri peluang dia melepaskan amarah di hati. Jangan dibalas, berdiam & tunggu hingga dia reda & sejuk. Pasti hubungan akan kembali seperti biasa. Manusia harus menerima hakikat setiap orang ada lautan hati yang pasang surut.
  • Sewaktu sahabat sedang marah, elok mendiamkan diri. Jikalau dia mengomel, dengar & angguk. Itu lebih baik daripada membuat komen. Ia boleh memburukkan keadaan.
  • Jangan memburukkan sahabat di hadapan orang lain & membanggakan diri dengan mengadakan cerita i.e. kekayaan, kecantikkan dan sebagainya.
  • Bangga diri tak membawa kita ke mana-mana, sebaliknya bersyukur dengan apa yang dikurnia oleh Allah s.w.t Jagalah hati sahabat sebagaimana kita mahu sahabat kita menjaga hati kita. Kalau kita pandai menjaga hati orang lain, begitulah sebaliknya orang lain akan lakukan kepada kita & begitulah sebaliknya. 
Jadi hargailah dan sygi sahabat anda..ingat berkawan biar seribu tp bercinta biar satu ^^ 

Byee!!!

Tuesday, June 12, 2012

Hutan Lipur Ulu Bendul Kuala Klawang ~ Jom Picnic

 Hutan Lipur Ulu Bendul Kuala Klawang ~


Musim2 panas mcm skang nih best kalau g picnic tepi airterjun kan...besttttttt^^..xkisah la dkt ke jauh ke janji happyyyy...hehe cuti sekolah pun dh nk abis so pegi picnic aritu dari sepang ke Kuala Klawang ader la dlm 1jam lebih ikut had laju hee kalau laju cepat la sampaikan hihi...sungguh tenang sebab xramai sgt (sebab ari org keja hehe)...so rasa mcm hutan tu irny yg punya hahahaha... =D 


Seperti biasa sampai ja cari port best...hehe amry melawat kawasan ^^



Jernih ja..ikan pun ada besssttt...kebetulan amry bwk goggle yg diving tuh fuh ala2 scuba diving lah kat situ hee

 

ini budak xsabar2 nk terjun hehe..(nampak perut tuuu hee)


Khemah penting...tmpat abah golek2 hihi


check keadaan khemah ^^


aktiviti berkubang bermula hehe


mama xjoin mandi so mkn la pe lg...menu aritu beli ja malas nk usung huhu : Nasi Kukus + Ayam Berempah ^^


Me...jap lg nk join berkubang haha

Pasni dtg sini jer la sebab selesa pastu xmcm air terjun irny pegi sblm ni sesak + sempit ehehe..jauh pun xpa janji puas ati kan hehe...k la Byeeeee!!!

Balik kg Part 2

Me @ Penang ^^

Hari kedua berada di utara tanah air adalah wajib bg kami ke Penang =)..disebabkan Penang adalah tempat kelahiran irny so of course la irny dibesarkan kat sana hehe..semua bermula disana termasuk la doktor gigi..hehe..memang dari kecik lg pegi jmpa doc tu so dh memang kenal senang la nk berurusan heee..so semua wajib wat appointment =)


haha xtahu la nih senyum apa (faham2 jer la)



alhamdulilah selesai jmpa doc..gigi semua ok =)


My co pilot...pantau jalan raya ja

Next :

Adalah wajib mkn our fav food hehe


Ais Kacang ~ RM 2.50 dan berbaloi...mcm2 ada xmcm kat sepang semua kedekut huhu


Naan Cheese @ Kapitan...ini wajib fav  family irny kalau kat sepang pn still cari tp xsama dgn penang yg sememangnya syurga mkanan ^^


Semua sedap...Briyani pun sedap ^^





My co pilot nih lapaq memanjang...hehe

Next :

Durian time!!
Musim durian kan hehe apa lg g la area Balik Pulau/Teluk Kumbaq banyak tmpat best jual durian...service bagus dan of course durian pun sedap =D


1kg RM8 ja kalau sepang maunya RM12..murah + sedap




Hantu durian sudah tentu abah heee...yg lain sedang2 ja.. wany x mkn xtau pasaipa hehe

Next :
Sebelah mlmnya wajib g area Gurney Drive yg famous dgn rojak + rojak buah hehe
Kat situ ada 2 kedai yg wajib beli dh memang dari kecik lg sampai kenal la tauke kedai haha


Rojak palingggg sedap kat situ ialah Rojak Ah chai..famous sgt2...paling lama berniaga kat situ rugi kalau xrasa..jgn risau nama ja cina jual tp HALAL ok hehe..bole beli kuah rojak lg bwk balik sepang ^^



Kekenyangan ka keletihan hehe
(wany..abah dan mama)


sehingga xterkata la mkn =D

 Dah penat jalan so balik la ke seberang (kulim)..lain kali dtg lg...=)..Insyaallah


Byeee!!

Saturday, June 9, 2012

Balik Kampung~Part 1

Cuti2 @ Kedah (kulim)
Cuti sekolah majoriti balik kg kan hehe...mulanya family irny pun x rancang nk balik tapi bila maksu irny dari kampung post pic Durian Dh Luruh tu trus abah ajak balik haha...memang antu durian kan hehe...so kebetulan xde org cuti minggu tu so irny cepat2 apply la..=) lgpun maybe tahun ni xle balik raya huhu...balik je la tgk pokok2 kat kg tuh ^^

Seperti biasa balik berlima ja sebab Illany still kat Sabah...tunggu cuti sem nanti la kalau nk jmpa dia...rindu dia sgt2 T___T

Plan nak balik dalam 3 ari ja sebab abah keja..=)...otw nak balik kg tu singgah la mkn mee rebus kat Tapah tu..abah la nk sgt rasakan hehe...so follow ja la..


Sampai ja semua trus amik space haha...maklum la berjam2 duduk ja dlm keta hihi


Ini la kedainya...


Menu lunch aritu...ok la x sesedap Mee Rebus Ramli kat ipoh tu haha...(ramli jugak irny nk ek)

So kitorang sampai Kulim dalam jam 530 cmtu la...sampai ja makcik irny ajak g mkn mee udang lak (dlm ati huhu xda selera sudah sb baru mkn mee td...so follow je la sb makcik ckp best tepi pantai lg )...dalam sejam jugak la nk sampai Pulau tu..masuk lak jalan kg kan berpusing2 la jalanya..tp best sb dpt tgk sawah padi yg hijau dan suasana kg ^^..sampai kul 630 kat Pulau Sayak (irny xsure lak under Kedah atau Penang hihi) 


bestkan~




mama & tok =)


ini Mee Udang Pak Yaakob hehe...sedap ^^(nasib sket ja kalau x confirm xabis hehe)
harga RM10...mahal x?kalau sedap xpe =D


Abah & Amry...skali sambung 3 meja haha semua kerabat2 irny mkn time tuh


Wany confirmed xabis so bg abah heeee


Hasil kutipan Amry hehe..kebetulan time tu air surut so bnyknyaaa kerang hehe besau2 lak tuh (xlalu lak nk mkn besar2 sgt)


sama besar x dgn tgn abah (hehe)


Muka penat driving hehe...tunggu time nk pengsan ja =D

Pas mkn apa lg balik la haha...rest esk nk jalan lg huhu