Blogger Templates

Followers

My Shout~

Saturday, January 21, 2012

Selamat Tahun Baru Cina...holiday for Me!!


Selamat Tahun Baru Cina bg yg menyambutnya dan Selamat Bercuti buat semua ^ _^

Watson > TGI Fridays ~ Alamanda Putrajaya




Alamanda....tiap2 bulan mesti sampai sana kalau x beli brg saja g jalan2 tgk movie..agak2 jemu org yg keje kat Alamanda tuh tgk irny haha..itu jer paling dekat .. nk g jauh2 malas ^^..irny suka Alamanda sebab nk cari barang senang..lgpun irny suka g Watson beli brg harian..area sepang nie xda watson huhu situ jer ada..


irny dah jd ahli tuk Watson Club .. best bnyk kita leh jimat hehe


Beli dr Watson 
> Lux Body Shower ~ Wangi sgtttt
> Rexona deodorant spray ~ pun wangiii
> Loreal Day Cream ~ make my face pink2
> Loreal Whitening Toner
> Dettol Hand Sanitizer ~ selalu bw kemana2 saja^^ 


Elianto Alamanda ~ 
> Elianto BB cream hydra rich
> Elianto Liquid Eyeliner
> Elianto Compact Powder
> Elianto Eye Cream (free okay )
> 2 Elianto Colour Eyeshadow (nk wat smokey eye hehe)



Macam biasa kalau dh pg sana ramai yg nk ikut ...bila ramai yg nk ikut masing2 lapar haha so dah lama irny nk try TGI Friday Alamanda...untung sape ikut irny g shopping nie haha dapat mkn ja =D..pasni leh ajak satu family lak


nice decoration ^^


 Apple jus for me ~ abaikan dragon tuh hehe


 Orange Jus For mama ~


 Choc Milkshake for Izwany


Chicken without bone + BBQ sauce tuk Izwany (from kids meal) 


 New York strip with black paper sauce for me and mama..nyummy2 (dh lama xmkn steak huhu)


And our desert..huhu big2 Sundae ..hehe tgk dlm gambar kecik jer skali sampai ..huhu xabis pun rugi2

skang nie dok teringat2 lak kat sundae nie haha

byeeeeeeeeeee~^^



Selamat pengantin baru ~ Ally Iskandar

Happy pun ada frust pun ada huhu bila tgk pic Ally Iskandar kahwin hehe mana taknya dia merupakan personaliti TV3 kegemaran irny =)...apa2 pun tahniah yer Ally semoga berbahagia disamping isteri Farah Lee yg cun dan cute sgt2 ^^




sama cantik sama padan...huhu sedey lak (haha)


Tahniah ~ ^^

Credit pic to ~ OhBulan




 

Friday, January 20, 2012

JoM Memasak ~ Spaghetti

Hye2..Arini irny nak share Resepi...(haha tiba2 mood memasak nie dtg + request from my sis izwany kan haha)selalu kalau nk mkn spaghetti mesti cari kat Secret Resepi..tp kali nie nk wat sendiri lak..xyah menbazir g mkn kedai ^^ ..ok first sediakan bahan2 ~


Mushroom~~ lg banyak lg bestt


Bawang Besar ^^ dicincang (sebiji ja tp yg paling besarr)


Bawang Putih ~ dicincang (3 ulas)


Daging Cincang 


3 bj tomato kisar jer


Bahan Utama ~ Sos Prego Cendawan (kalau nk guna yg original pun bole) + Oregano


Dah ready..Jom Masak



Mula2 panaskan minyak (irny guna olive oil)


Dah panas tu tumis bawang besar + bawang putih yg dicincang ~ sedikit garing


Masukan Daging Cincang ~ masak sekejap


pastu masukan sos Prego + air skit + Oregano


Masukan cendawan..masak jap + bhn perasa (garam,gula skit + stok ayam)


Siappppp~


nyummmm3


enjoyyyyyyyyyyyy~ ^^



 

Wednesday, January 4, 2012

2011 ~> 2010 @ Hat Yai Part 1

:: Happy New Year:: 


Agak lambat x kalau nk wish hehe xkot ^^..finally 2011 abis dtg 2012..hehe azam irny still sama (korang pk la sendiri azam ape tuh haha)..ok thn nie irny sekeluarga pegi Hatyai..saja jer jalan2 pasni skolah dh nk mula kan hehe
Balik jer dari ofis irny trus bertolak ke Bukit Kayu Hitam dari Sepang bersama family..trafik xde la sesak sgt..so semuanya lancar jer ^^


Pilot of the day hehe..co pilot keje mlm ^^

Finally sampai setelah berjam2 huhu..kul 5ptg


our Passport = Ready hehe

  
Sementara menunggu kete ^^(sempat lg tu hehe)

  
 nak jugak haha


welcome to HatYai^^

HiSeason Hotel (cantik dan selesa)

diorang tgh ready nk new year ^^..Mercun pun ada besar tayar kete pun ada haha..kalu kat Malaysia maunya masuk lokap hihi



Gajah yg cerdik (lupa nk tanya nama hehe)

Ok tiba masanya nk tunggu new year ^^..tp ujan lak mm..diorang sanggup basah dlm ujan nk tunggu 2012 ^^

3

2

1

Happy New Yearrr!!!



enjoy bunga api ^^

to be continue~~^^



Sunway Pyramid~

::Lets Window Shopping^^::

Sunway Pyramid mm actually nie second time kot irny pegi haha..dh lama x pegi sampai kena guna GPS tuk sampai sana (aduh huhu)..cuti2 sekolah ni of course la ramai giler huhu agak pening gak la cari parking..setgh jam gk la memusing huhu..

 finally sampai hehe

santa house~

Sampai jer perkara pertama kena lunch dulu sb x breakfast lak hehe so sblm adik2 irny bising baik bg mkn lu haha..mcm biasa nk mkn kena tanya sorang2 ape diorang nk mkn.. apa lg Secret Resipi jer diorang nih huhu (jemu lorh)ikut jer la mm


 ucapan dr amry haha..org paling lapar aritu..sepinggan x cukup haha

 For Wany..selalu xabis so kali nie she choose kids meal ^^

 For me..Dory fish menu..just nk try something new that day


Desert For us^^

 


Alhamdulilah masing2 dah kenyang so jalan time..hehe..adik2 nk g ice skating so irny dgn mama jalan2 jer sampai lebam hihi..bukan skali pusing tp berkali2 haha..mau xnya ajak adik2 balik diorang xnk nk berIce Skating jer..kalau ikutkan xnk balik tuh..

 haha muka xnk balik tuh

 
 ish2

lebih kurang jam 830pm kena paksa diorang balik gak kalau x kena tinggal haha (jahatx heee..tu jer caranya)so before balik of course diorang lapar seharian main ice skating..so they want some snack 
for amry & wany

 for me & mama..

 nyum2

 tq kak hehe

 ready nk balik setelah penat berjalan fuhhh..lepas nie kalau adik2 request lg nk dtg sunway pikir 2-3x la jawabnya haha sampai xmo blik tuh huhu..T_T

ok la bye2~