Blogger Templates

Followers

My Shout~

Tuesday, December 20, 2011

Special Fried Kway Teow @ DoLi Restaurant ^^

 ::Best Fried Kway Teow @ Damansara::


Disebabkan terlalu rindukan rasa kway teow Sani di Penang so try la Kway Teow Goreng yg org cakap best nie ^^..yang specialnya semua makanan kat restoran Doli nie dimasak mengunakan arang dan ianya resepi keluarga (dari Ipoh)..mesti sedap mmm..Lokasi terletak di Damansara KL..betul2 sebelah Plaza TTDI..kluar kul 2 tp sampai kul 4ptg hehe sebab hujan lebat sgt sampai xnampak jalan then asyik salah masuk lorong ja haha..maklumlah cari guna GPS hehe..apa2 pun amat berpuas hati ^^..terubat rindu pada Char Kway Teow Sani @ Penang huhu...


 Untuk mama,irny,amry dan wani >> Special Fried Kway Teow

 Untuk Abah >> Nasi Ayam (sedap gk ni)

 My fav drink >> Tembikai + Laici ^^


Sepinggan tu boleh share 2 org hehe..memang banyak..
Try la xkan nyesal nyer la hehe
Bye2

Friday, December 16, 2011

Happy Birthday to You!!

::Happy Birthday::
Tanggal 16 Disember 2011 maka genap lah umur adik kesayangan irny ni 20 =D
Semoga sihat2 selalu dan dimurahkan rezeki ^^
luv u muah3..

 

Monday, December 12, 2011

Temerloh, Pahang

::Patin Masak Tempoyak @ Singgah Sokmo Temerloh::



Hujung minggu irny aritu ke Temerloh,,,saja ja jalan2 sebab abah nak sgt g pasar pagi kat tepi sungai Temerloh tu hehe so pegi xlama la pegi arini esk balik la haha....ternyata x rugi pegi situ sebab macam2 ada haha...rasanya tu la pasar pagi yang paling panjang irny pegi hehe..so kalau dah kat area2 Temerloh xsah rasanya kalau x try Ikan Patin Masak Tempoyak yg famous kat situ kan =D..Harga Ikan Patin seketul RM 8..ikan patin sangkar ^^...yg makan ikan tu hanya irny dgn abah ja..yg lain tgk ja heee..time pegi tuh memang ramai org..sampai xder tmpat duduk la...mmm ikan patin punya pasal tunggu jer la haha..rugi xrasa kan hee






Selain menu Ikan Patin ada mcm2 lg jenis lauk^^


Dh macam umah kenduri dah tgk..ni makcik yg masak ikan patin tuh mmmm



Ini budak lapaq...


Nyummmm3


Sambal ape nth abah amik hehe...irny xmkn pun tgk ja

Kesimpulanya amat berpuas hati ^^ lepas nie hujung minggu bole dtg lg kan hehe

Kenyang..byeeee


Ginger + Durian??

::Kucing Giler Durian::

Kucing bole mkn durian ker?hehe actually ini la kucing pertama drp puluh2an ekor kucing yang penah irny bela sblm nie yg suka mkn durian mcm tuanya hehe (puluh ke?lebih kurang la haha) ...walaupun ginger tgh tido kat tingkat atas bau ja durian terus turun..pastu dia akan tunggu dkt durian tuh sampai dapat haha..cian lak tgk kan mmm...aritu abah ada beli durian..letak kat hall atas meja..nth dr mana nth trus jenguk dlm palstik tuh hihi lebih kurang 30 minit gk la tunggu haha..cian ginger hehe


5min


 15min


20min


finally after 30 min hee


sementara itu Sontot "i hate Durian " hehe

daaa~~

Master Sifu Restaurant

::Master Sifu Restaurant:: 


Sape nak rasa Nasi Ayam paling best area Seremban??confirmed xnyesal sebab memang SEDAP!!..ok restoran nie baru dibuka secara rasminya pada 1 Oktober 2011..baru lg la kan hehe..aritu alang2 ader kat area Seremban so dapat la try..ternyata memang sedap..kalau nak tahu owner restoran tu merupakan bekas tukang masak Perdana Menteri kita Tengku Abdul Rahman ^^...ownernya juga merupakan Chinese Muslim..Special dish kat situ Mee Hailam...Nasi Ayam...Kway teow Goreng ...semua sedap2..finally irny jumpa jugak kway teow  yg sesedap penang..huhu...so sape2 rasa nk cuba boleh la semak diSini untuk lokasinya ^^..betul2 Depan Hospital Mawar Seremban

::Nasi Ayam ::




::Special HomeMade Tauhu::




 Hehe


Sekian...Byee

Sunday, December 4, 2011

My Fav Movie~

:: Twilight ~ Breaking Dawn Part 1 ::



Aritu dah pegi tgk kat wayang..Keseluruhan yg tgk nampak mcm amat berpuas hati dengan twilight baru nie..memang bestt..bole x kalau cakap lebih best dr yg sebelumnya hehe..finally edward dan bella kawin gak hehe..baju kawen bella memang cantik gilers..lokasi wedding pun cantik sgt..agak2 pasni ada x wedding planner tuk perkahwinan dalam hutan haha..^^x sabar nak tahu kesudahanya...ternyata lepas ni makin mencabar bila bella dah bertukar menjadi puntianak cun hehe..edward dgn jacob pun hensem ^^

::My Fav Part~::



love them both^^



Bella wedding dress memang cantik huhu jeles2





Cullen's family

Can i join ur family??plzzz hehe...

FootBall time!!

::Homemade Steamboat::



Aritu perlawanan bola antara Harimau Malaya Vs Indonesia wat steamboat ^^ alhamdulilah kenyang sgt hehe..lepas nie bole la wat lg..mkn kat umah lebih best sebenarnya ..kebetulan siang tu abah pegi mancing so kirim ketam fresh2 dari perlabuhan hehe ..resepinya simple je (special by irny hehe) tp hasilnya sama macam kat kedai hehe...pasni bole wat lg =)

Bahan2 Utama



Ketam Segarr~~


Segalanya ikan..hehe fish cake.fish ball



Sayur-sayuran..cendawan



siap...lepak depan tv jer hehe



Nyummm---nyumm

Byee all~~=)