Blogger Templates

Followers

My Shout~

Saturday, July 30, 2011

Putus Tunang??

::Putus Tunang??::


Huhu sedih baca Metro arini...akhirnya diorang nie putus jugak..baru jer bertunang aritu..mmm itu la kata org bila dh famous macam2 dugaan..agaknya kalau la si KF ni x famous mesti dh kawen diorang nie..apa2 pun banyak2 la bersabar ok Elia mungkin xder jodoh...sedih je baca post elia Doaku Buat Kekasih ni huhu

huhu...

SelaMat BerPuasa~

::SelaMat BerPuasa::



Esok kita dah boleh tengok anak bulan insyaallah kalau muncul kita akan berpuasa pada 1 Ogos 2011.Irny mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan Selamat Berpuasa pada semua muslimin dan muslimat.Semoga tahun ini kita akan mendapat keberkatan dan puasa kena penuh yer (kecuali uzur hehe)..x sabar rasanya nk berbuka puasa dgn family maklumlah tahun lepas berpuasa sorang2 jer ^^ dan xsabar nk berbuka dengan rakan2 office mesti meriah..=D


Sape2 nak tengok anak bulan boleh la tengok ^^

Tempat melihat anak bulan adalah :
  • Pontian Kecil di Johor;
  • Kompleks Falak Al-Khawarizmi,
  • Tanjung Bidara (Melaka);
  • Teluk Kemang (Negeri Sembilan);
  • Bukit Melawati (Selangor);
  • Pulau Angsa (Selangor);
  • Bukit Jugra (Selangor),
  • Balai Cerap Selangor,
  • Sabak Bernam (Selangor);
  • Pantai Pasir Panjang (Perak);
  • Pusat Falak Sheikh Tahir, Pantai Aceh (Pulau Pinang);
  • Kampung Pulau Sayak, Kuala Muda (Kedah);
  • Pemandangan Indah, Pulau Langkawi (Kedah);
  • Menara Alor Setar (Kedah)
  • Bukit Besar, Kuala Terengganu (Terengganu);
  • Bukit Kemuning, Kemaman (Terengganu);
  • Pulau Perhentian (Terengganu);
  • Balai Cerap KUSZA, Setiu (Terengganu),
  • Bukit Peraksi, Pasir Puteh (Kelantan);
  • Bukit Kampung Tembeling, Kuala Krai (Kelantan);
  • Menara Bangunan SEDC, Kota Baharu (Kelantan).
  • Tanjung Lubang, Miri (Sarawak);
  • Teluk Bandung, Kuching (Sarawak), Tanjung Batu, Bintulu (Sarawak);
  • Balai Cerap Al-Biruni, Putatan, Sabah;
  • Bukit Tanjung Batu, Nenasi (Pahang);
  • Gunung Berincang, Cameron Highlands (Pahang);
  • Bukit Pelindong, Kuantan (Pahang).



SELAMAT BERPUASA SEMUA!!

Friday, July 29, 2011

Aglio Olio Spaghetti~

::Aglio Olio Spaghetti::


Bahan~Bahan:

~Spaghetti
~Bawang Putih(cincang)
~Bawang Besar
~Chicken Sausage
~Udang
~Cili Kering
~Minyak Zaitun
~Bahan Perasa(irny guna Stok Ayam Knorr)
~Garam & Lada
~Oregano



1 Rebus spaghetti dan toskan (seperti arahan dibelakang pek)
2 Panaskan minyak,tumis bawang hingga wangi
3 Masukan hirisan sausage/Udang kacau sekejap
4 Masukan cili kering (kalau nk pedas letak lebih),lada hitam,bhn perasa dan garam secukupnya.
5 Masukan spaghetti kacau rata dan Hidang ^^



Memang sedap^^..mama cakap nanti boleh wat tuk berbuka puasa...nyum2

I Love ~Elianto




Delivering nature best in cosmetics,
using the finest quality of
NATURE INGREDIENTS,
at an EXCEPTIONALLY
REASONABLE PRICE

Elianto, – derived from the word “sunflower” in Italian, inspired by the unique combination of striking beauty and utility symbolised by the flower.elianto is a brand synonymous with gentle skincare products, enriched with nourishing and soothing botanical extracts, complemented with a vibrant range of colour cosmetics which brings out the best of sparkling eyes, rosy cheeks and adorable lips. Our aim is to deliver the best of nature in cosmetics with the finest quality natural ingredients at an affordable price. Think Natural, Beauty, Affordable. Think elianto.

::EyeShadow::


Irny suka dgn warna2 eyeshadow dari elianto semua cantik2^^


::LipStick::



Lipstick elianto best sangat sebab bibir tak kering ^^

::EyeLiner::




::LipGloss::



::Latest Promotion::



love it so much ~

A&W ~ More Than Usual



Hai hehe~
tiba2 lak terasa nk mkn A&W...boleh kira dengan jari brapa kali setahun makan sini..ntah cmner tiba2 rasa nk rootbeer ni...maybe musim panas kot hehe..


Coneydog Set

RootBeer~




enjoyyyyyyy~~

Wednesday, July 20, 2011

Kemaman, Terengganu~

::Hujung minggu @ Chukai,Kemaman::

Cuti aritu ikut abah g Kemaman sebab abah nk pegi mancing dgn kawan2 dia so satu family follow la daripada x wat pe kat umah kan hehe...bertolak kul 6ptg sampai sana dalam kul 225pg cmtu huhu lama tul..mana taknya jalan sesak lak dari kl nk ke batu cave mmm...terpaksa la nk wat cmner huhu..bila lalu lebuhraya karak tuh tetiba lak teringat citer karak..otw tuh mcm2 ada excident la..huhu sib x jmpa kete warna kuning tuh huu..satu benda yg irny still xdpt lupa sampai skang nie bila sebelum sampai simpang bentong tuh lebih kurang kul 12 - 1 pg time tuh irny yang driving so org lain semua tido dh la jalan gelap pastu kete jarang2 lak irny ternampak la satu cahaya putih pastu tgh2 cm ader merah terbang dr atas flyover ke pokok2 dlm utan tuh.cuak gk irny pebenda tuh nk kata motorsikal xkan la masuk utan huhu trus pecut 120 ++ hehe..kalau x silap tu penanggal sebab penanggal nie memang bercahaya dan tinggal atas pokok..huh sib dia x ikut...wuuuuu



ini budak ish2...no komen haha



hehehe

::Satar Nyum2::

My fav food haha memang ini yang dicari2..tp manis sket mama & abah brapa suka..yg mkn pun irny dgn illany ja hehe



satu pinggan RM5




::Bahulu & Akok panas ^^::

Tapi sedap lg yang dekat kelantan...huhu (teringat bahulu yg dekat umah mustafa kamal tuh memang bestt...^^)






::Keropok2 & ikan kering::






::Cenderahati::

tadaaaaaaaaaaa.....cute x ^^




Otw nak balik abah nk makan masak lemak tempoyak ikan patin ..so stop dkt R&R bentong ^^





blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com


Wednesday, July 13, 2011

Visit Mummy Intan & family @ Batu Arang

::Kem Batu Arang,Rawang::

Dah 3 tahun rasanya x jumpa hehe dulu masa family irny stay kat Penang memang rapat dgn diorang..kebetulan irny cuti so bawa family jumpa mummy intan & family...best sgt dpt jumpa diorang pasni mummy akan pindah ke kuantan lak mmm lg jauh nk pegi melawat huhu...apa2 pun happy dpt kenal mummy sekeluarga ^^


Mama & Mummy


Elysa,Mummy & Illany


Mysha,Wany & Alip^^








Elysaa~~bakal doc tuh hee^^









happy gurl ^^windu korangg muahh