Blogger Templates

Followers

My Shout~

Thursday, June 30, 2011

Nasi lemak harga 50 sen??

::Jimatnya bila tinggal di kampung::



Murahkan?? hehe balik kg aritu terkejut jugak ada lagi rupanya nasik lemak harga 50 sen ingat dah xde..kalau kat sepang nie paling murahpun singgit hehe...tp dulu nasik lemak nie harga 20 sen jer..time tuh irny baru darjah 3 hehe..apapun puas hati sebab sedap dan lauk x kedekut mcm kat sepang nie huh..

hihi

Balik kampungg~~

::Jom Balik kampungg::


Rumah tok yg kuning - kekuningan hehe..

Dah lama x balik kg maklumlah tahun lepas raya kena keje so xdapat balik..kebetulan time balik aritu musiam buah rasa macam xnak balik ja hehe..alhamdulilah umah tok skang dikelilingi dengan pokok buah2an hihi..pokok durian ada lebih kurang 4-5 pokok, pokok rambutan lak lebih dr 10 pokok rasanya dan pokok langsat ada 3 pokok..(blum lg pokok kelapa..pokok betik...pokok pisang tuh hihi)tp x la semua masak baru 2-3 pokok ja yang lain masih dlm proses bulan depan masak la tu ^^



Pokok rambutan depan umah tok lom masak lg...



Pokok Durian tepi umah xnk lak luruh..bila x balik luruh jer huhu



Langsat masih masam2 lg skit lg jer dh leh mkn



Amry tgh khusyuk mengait hehe



Hasilnya



Nak bawa balik sepang (tuk makcik...maktam...pakcik...hehe)


dua biji nie jer yg luruh bole gak merasa hasilnya setelah 8 thn ^^


Friday, June 24, 2011

Gadis bertudung sekarang tidak boleh dipercayai?



Agak terkilan dengan sesetengah orang nie yang hanya menilai orang melalui luaran jer..dan disebabkan nila setitik habis susu sebelanga..mm kalau kita x kenal orang tuh jangan la fitnah org tu kan..irny baru jer terima satu komen dr seseorang melalui FB dan irny rasa bukan pemiliknya yang post maybe org lain wifenya ker kawan ker nth la..sebab pemiliknya irny kenal dan ok jer dgn irny sebelum nie..tp xpe la x semua org suka kita kan..just think positive biar lah org tuh dgn cara dia..tp itu la jgn fitnah org kan..fitnah tu dosanya sama dgn membunuh..memang betul gadis bertudung zaman skang nie dh ramai yang telah sesat..tp x semua mcm tuh kan..disebabkan diorang yang lain pun dpt tempiasnya..so jangan la fitnah org tanpa mangenali org tuh terlebih dahulu ok.. jadi jangan cakap "nampak jer pakai tudung tp perangai......"ish2 xbaik fitnah mcm tu...mm dunia2..

# Manusia tidak semuanya sempurna so kalau salah tegur elok2 tp jgn fitnah tanpa usul periksa.. =(

Akhirnya SEPAH menang yay!!

::SEPAH JUARA::


Haha nampak sgt peminat SEPAH nie ..hihi irny ske sgt tgk citer SEPAH dari pas raja lawak lg..walaupun kadang2 merapu jer haha..apapun tahniah SEPAH dh dapat 350k tu hoho banyak tu dah leh wat kenduri hee..

#Suka part "Manisnya kurma itu" hahaha~

Monday, June 20, 2011

Colgate + Ginger???

Apa ada dlm sinki tuuu..gulung2...bulu2..mata bulat hihi

blogger-emoticon.blogspot.com

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ginger~~blogger-emoticon.blogspot.com

Jom Shopping~~

::Dataran Nilai::


Sape bosan2 mlm2 leh la pegi shopping kat Dataran Nilai hehe..skang ader mcm bazar jual macam2 kat situ..ada shawl..t-shirt..perfume..make up..dll...girls mesti suka punya lah ^^..irny pun baru jer tahu sebab aritu lalu nk g Ice Room so balik jer dari mkn2 singgah la..tp time tuh dh lewat so jap jer jalan ..xde shopping ape2 pun (maklum lah tengah2 bulan heeeee..tetttt)



















wiuuuuuu..wiuuuuuuu
blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

Monday, June 13, 2011

Maharaja Lawak>>Siapa JUARA??

::Siapa Juara ML??::



Vs



Wah persaingan sengit skang nie..memang x penah miss Maharaja lawak nie siap download lg hehe..agak2 sape menang??kalau tgk masa minggu ke 10 aritu JOZAn makin menurun tp minggu 11 memang best..keseluruhanya irny suka persembahan SEPAH walaupun ada yg kutuk cara persembahan mereka ^^..NABIL lak trus trang sejak2 akhir nie dh mcm xde idea mmm..so rasanya kalau x JOZAN menang SEPAH kot ^^hihi

Chaiyok2~

Bonjour >>Paris

::Paris::



Assalammualaikum/hai semua...^^
Harap2 sihat selalu~

Irny baru jer balik dari bercuti bersama keluarga..alhamdulilah lancar semuanya hehe..irny baru jer balik dari Paris 11 Jun aritu..so 2 ari pastu ader sikit jet lag..ape tu jet lag?mmm cmner ek nk ckp kira mcm perubahan persekitaran la mcm suhu,cuaca something like that la..Irny bertolak 5hb Jun jam 120hrs (tp delay 130hrs maklum la Airasia xdelay x sah)so 14 jam berada dlm flight tersangat la bosan dan sakit satu badan huhu..sampai di Orly Airport Paris jam 0900hrs (waktu Paris)trus cari transport pegi hotel sebab masing2 teramat lah penat dn mengantuk (tu la jet lag bila terasa ngantuk lain mcm maklum la time tuh malaysia dh mlm)..so satu hari tu semua rehat2 jer dlm bilik..(memang ngantuk lain mcm nk jalan rasa cm nk tido tgh jalan tuh)

::Cuaca & Suhu::

So cuaca di Paris amat berbeza..suhu ala2 genting tp kadang2 sejuk ya amat huhu..air kosong bila letak kat luar jd sejuk macam dalam peti sejuk..huhu lg2 time tuh musim ujan so arini ujan esk panas pastu ujan balik (cuaca berselang seli)..sediakan payung sebelum ujan ^^




::Waktu ::

Waktu di Paris amat berbeza..kalau Malaysia jam 0500hrs di Paris jam 1150tghr (beza sangat..then waktu siang lebih panjang daripada malam..pukul 6 pagi mcm jam 8/9 pagi dan pukul 10 malam mcm jam 0700ptg so waktu mereayau lebih panjang hihi


::Persekitaran::

Amat bersyukur berada di malaysia kotor2 malaysia kotor lg Paris ahaks (kecuali tgh2 eiffel tower tuh semestinya bersih kan haha tempat org kaya^^ kalau lalu tuh kete BMW/AUDI jer hihi)lori sampah jarang sgt nampat..tapi tong sampah dh penuh mmm..kalau nk pegi Paris silalah stay kat tgh2 eiffel tower haha tp bajet 200 euro satu mlm la kan (RM500).

::Pengangkutan::

Transport sgt senang xmcm irny pegi Seoul aritu..train route pun senang dan mudah difahami..setiap stesen bas ade jadual dan timer ^^ so sepanjang pegi sana irny lah tourist guide nyer haha..alhamdulilah lancar ^^..sana paling ramai mengunakan train dan bus tuk pegi mana2 dan basnya pun bnyk so 10 minit jer jaraknya..kerete kat sana Citroen/Audi hehe paling cikai pun Citroen la (nth betul ker x ejaannya hehe)

Metro Train






Map yg sgt senang tuk kita faham hehe


Bis (Bus)


Basikal nie ada dimana2 saja..kira mcm bayar bulan2 naik lah kat mana2 tp kena parking balik elok2^^

::Bangsa::

Di sana ada pelbagai bangsa..ada Turkish..India..Cina...bangla(of course la kan mereka ada dimana2)haha dn mcm2 lg ^^..semua sporting sgt2..friendly lol

::Makanan::

Of course banyak cheese/pizza/pasta/pastri hehe..tp kalau nk mkn ada kawasanya..tuk makanan arab satu kawasan..then india satu kawasan...cina satu kawasan dan makanan melayu pun ada ^^ so don't worry be happy~~




mm itu jer kot yg irny nk share..pasni irny masukan pic2 lak ek..so kesimpulanya Paris bangunanya cantik2 dan sesuai tuk honeymoon ^^..

To be continue~~

Merci~^^

xoxox