Blogger Templates

Followers

My Shout~

Monday, January 31, 2011

Happy Chinese New Year~

Happy Chinese New Year~


Lusa semua akan bercuti sempena Chinese New Year...sooo selamat bercuti semua..yang bekerja tuh alhamdulilah dapat PH hehe xrugi keje kan..watpe kalau cuti kang duduk umah jer xde wat pape..(cm org nie haha)..thn nie thn arnab..macam selalu org mesti cari buah limau kan xpun kuih bakul..tp dengarnya buah limau tahun nie x menjadi huhu so harganya naik skit..(kalau ikutkan semua barang naik harga hehe)..so irny ucapkan Happy Chinese New Year pada sape yang kaum2 cina/buddha seluruh dunia..sape nk kasi angpau silakan heheeee

Apa yang selalu orang cari masa Chinese New Year??


No 1 ~ Baju Cheongsam (baju raya maa)

Yang nie irny selalu cari hehe bukan jer time CNY tp tiap2 bulan cari heee

xoxoxox

I'm Jealoussssss huh

Bukan jealous ape tp jealous tengok baju kawen diorang nie. jer hehe.cantikkkkkk. sgt3..kita nie cm x mampu jer nk pakai..sure mahal looo...bertuah diorang kan huhu..nak jugak wat majlis ader bunga besar2...baju blink2..kain labuh seela..ala2 fairytale jer hehe..xpe la..kata orang ukur baju dibadan sendiri..artis biasa la mesti weding of the year nyer hehe..kita wat yang termampu jer la kan..sob~sob...

::Pernikahan Marion Caunter::

Bunga2 sungguh besar..dh macam dlm taman~

tgk kainya waaa..jgn ader yg terpijak dh ler hehe

alaaa2 princess jer..blink2

Zaquan & Ayu nyer wedding
~credit from Beatifulnara.com~

xoxoxox

Friday, January 28, 2011

Tips Hilangkan Ngantuk

::Tips Hilangkan Ngantuk Di Ofis @ dalam class ^^::

Jgn sampai cmni skali huhu..bawak2 la tidooo~

Di sini terdapat beberapa langkah senaman yang boleh menghilangkan rasa mengantuk dan tekanan. Kepada mereka yang selalu rasa mengantuk ataupun tengah mengalami tekanan, Sila ikuti dan lakukan senaman ini. Selamat Mencuba!!

LANGKAH 1


Ini adalah ala taichi sikit la… sebagai permulaan untuk memanaskan badan..

LANGKAH 2


Tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher anda..

LANGKAH 3


wa..wa..aaa

LANGKAH 4


Gerak kekanan kemudian ke kiri..

LANGKAH 5


Gerak ke kiri kemudian ke kanan. Ikut sahajalah… jangan terpusing kepala sudah la..

LANGKAH 6


Tepuk kuat kuat kat dahi.. Ini untuk menghilangkan mengantuk..

LANGKAH 7


Selepas itu buat gerakan tangan dan badan… buat macam gembira je..

LANGKAH 8


Kemudian goyang-goyangkan kaki dan badan sedikit… Lakukan seperti kita tiada masalah…

LANGKAH 9


Lakukan secara agresif pula… Jangan peduli apa orang lain kata..

LANGKAH 10


Hilangkan semua tekanan…

LANGKAH 11


pusingkan kepala…

LANGKAH 12


tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

LANGKAH 13


Akhir sekali lakukan joget kucing…

————–

Sekian….SELAMAT MENCUBA>>>

hehe irny pn tgh ngantuk nie ...maklumlah keje mlm..huhu lambatnya nk abis syif...zzz


Penang Part 2>>Queenbay Mall

::QueenBay Mall::


Lagi satu tempat menarik buat sape2 yg kaki shopping kat Penang nie tentulah QueenBay Mall..kalau dekat KL ada banyak shopping komplek besar2 tp kat penang nie QB lah paling besar..ada banyak barang2 berjenama kat situ..lokasi lak tepi pantai soo sape yang baru pas shopping tuh tgh pening2 keluarkan duit leh la lepak tepi pantai sambil makan laksa power dan mee bandung superb^^

abaikan model sambilan tuh heee

::T-Bowl restaurant??aka for Toilet Bowl heee::

Jalan2 aritu tiba tertarik dengan satu restoran nie..namanya T-BOWL...sebab ape??sebab hiasan restoran nie bertema kan toilet heee..xde la..cuma meja dan kerusinya saja berbentuk sinki dan toilet bowl..haha..tp cute sgt..sayangnya xdapat nak masuk sebab was2 adakah nie restoran halal atau sebaliknya..kalau tgk pada tulisanya macan tulis jepun ja..kalau was2 baik x yah masuk kan hehe tgk jer dari luar..^^

Menunya...xdpt dikenalpasti samada halal atau x

Meja dan kerusinyaaaa unik =D

::GSC::

besttttttt~x rugi tgk^^

lepas penat bejalan ape lagi jom tgk wayang..^^citer "khurafat" besttt


Dah2 jom balik ^^

xoxoxox

New template>>new layout but still "PINK"


Huhu terpaksa wat templete baru sebab yang sblm nie der problem skit...apa2 pun pink tu tetap ader hehe...wallpaper still guna yang lama...sblm nie buat yg 3 column sebab nampak terlalu padat irny tukar 2 column ja..^^nampak kemas skit kan..heee

Tuesday, January 25, 2011

Penang>> Part 1

::Jalan2 Cari Makan@ Penang::

Hehe ape yang bestnyer dgn Penang??kalau tanya org sure org tuh cakap makananya yang best kan? heeee...sudah semestinyaaaaa...sape yang stay Penang sure menghadapi masalah permakanan bukan x cukup makan tapi tak leh nak control makan haha..alhamdulilah irny dah x stay sana fuh (dugaan banyak hehe)

Seperti biasa kalau balik penang jer sure lepas windu dgn makanan2 yg lazat ini...hihi (kena la kurangkan balik kampung kalau cmni huhu)...tp alhamdulilah irny masih lagi didalam keadaan terkawal haha...

::Destinasi pertama ------>> Gurney Drive nyum2 ::

~Rojak Buah paling famous~
Ah Chye Rojak

Dari irny lum lahir lagi ada kedai nie...memang sedap..kalau dtg penang x rugi pun cari silap2 nak lagi hehe..rojak nie paling famous kat situ...siap der dalam surat khabar pun ader lekat kat kete sorong tuh hihi(tp tulis cina lak..huhu)

Kedai kat situ memang standard gantung2 sana sini hehe

Sedia untuk dibawa pulang sepang

Siap...best makan tepi pantai nie..

~Rojak2~
Nie bukan rojak buah tp pasembuq hehe..kalau datang kedai nie siap ada org naynyi lagi..."Rojak2" heeee..mamak tuh nyanyi sambil menari...kat sini la pasembuq paling sedappppp...sure x jmpa kat sepang nie..penang ja ada yer haha

Adesss sedaappp tuuu...

Ader macam2 pilihan kat sini pilih2 heee

Nie mamak yg jual tuh..tp bukan dia yg nyanyi ader sorang lg kebetulan dia rest jap ^^

hehe adik2ku yang sabar menanti~


Memandu dengan sabar balik haha
To be continue:~