Blogger Templates

Followers

My Shout~

Friday, December 31, 2010

Happy New Year

::Happy New Year::


Jap ja rasanya dah nk masuk tahun baru huhu...bertambah sudah 1 thn umo..blogger-emoticon.blogspot.com..mlm tahun baru nie kene keje lg..sama dgn tahun2 sebelumnya huhu tp xpe la..bekorban apa saja tuk keja hehe..Azam ape lak tahun baru nie..rasanya tahun lepas nyer azam pun x tercapai lagi huhublogger-emoticon.blogspot.combawak ke tahun 2011 bole kot heeeee..(azam ape tu jgn tanya huh sensitip...faham2 jer la)....So malam nie meh ler beramai2 cucuh bunga api yer...irny tgk bunga api dlm FB jer la...xpun postpone keesokanya bole ??hehe...blogger-emoticon.blogspot.com..ape2 pun irny ucapkan SELAMAT TAHUN BARU buat kawan2 yang mengenali diri ini...nk g sambut new year tuh jgn merempit tau..hati2 dijalan raya..dinasihatkan bawak kopok ker gula2 standby time otw pegi tuh sure jalam sesak silap2 kalah time org balik raya heeee


:: HAPPY NEW YEAR!!!!::

Ginger Sakit~


Huhu ginger x sihat blogger-emoticon.blogspot.comhuhu..dokter cakap dia batuk sampai bengkak kat dlm ...cepat2 sembuh ek...

Monday, December 27, 2010

Akhirnya..berdamai sudahhh heeee

::aiiiiiii~::


Haha kelakar pun ader aritu bukan main jer Ginger nie anti dgn Browny tp tiba2 jer keajaiban berlaku timbul rasa kasih dan sayang antara mereka,,sooo sweet...Ginger dah jadi mummy angkat haha...selama nie xnah Ginger ader teman skang dah ada anak..sweet sgt..dh jadi mcm anak sendiri dh pun..siap kasi susu lg tuh..(tp x sure la ader ke x..haha)..skang nie kalau dengar jer Browny bunyi Ginger pun bunyi cm tgh tanya ja nape..huhu..kalau mlm2 slalu Browny kena kurung dlm sangkar trus Ginger majuk nk tahu majuk cmner? kalau dulu pantang buka pintu bilik sure nk masuk tido dlm bilik skang nie x heran dh panggil pun wat x tau jer (mogok la tuh sebab kurung anak angkat dia hihi)yang bestnyer sok tu bila lepaskan Browny trus Ginger ajak dia naik atas amboi2 nk ajak tido atas katil la tuh (bila time org ajak x nk huh)..alhamdulilah skang nie xyah risau dah xde gaduh2 lg...skang kalau sekor xde mau sekor lg xtentu arah huhu...senang ati skang nie kalau x dulu pantang dekat mula la nk cepuk2..hehe bole dikatakan 24jam Ginger mandikan Browny haha sampai menjerit2 dia haha..

Soooo sweettttttt~


Ginger x keseorangan lg..^^

Saturday, December 25, 2010

Watching Movie with my mummy^^

::Janin 2010::

Hehe kali nie kluar dgn mama ja..sebab dari aritu lg nk bawa mama tgk wayang citer Janin tp time tu datang dgn adik2 Amry dgn Izwany lak x lepas sebab citer tu 18 thn keatas ja..huhu s x kesampaian...kali nie alang2 abah cuti soo tinggalkan Amry dgn Izwany dengan abah heeee...so abah bawa diorang g mancing..^^illany xdpt follow sebab dia keje ptg..GSC arini ramai sgt org maklumlah Public Holiday kan..tiket pun banyak abis sib baik sempat beli td..


mmm citer Janin nie bole la..bg irny xseram sgt pun hehe xtahu lak kalau org lain yang tgk haha..ader part yang kelakar ader part yang sedey dari 5 bintang irny leh kasi 4 jer^^...


New Family Member?

::Our New Family Member..^^::

Haha pening kepala abah bila dapat tahu ada family member baru hehe..sape lagi kalau bukan Amry yang bawa balik haha bole dikatakan semua kucen yg ada sebelum nie dia yang bawa balik...mmm asal tgk kucen tu xde mak mula la nk kesian trus bawa balik umah haha..pas dah bawak balik umah sure sayang nk antar balik hehe irny dh tahu sangat lah haha...sib satu family suka kucin..so skarang Ginger dh ada adik..2 -3 ari nie tgh nk biasakan diri..bila la diorang nk main samer2 nie.....=D


Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa>>>aiii

.
.
.
.
.
.
.

Presenting >>> Browny Vs Ginger ~

uik

huh..

Weekend @Alamanda & Black Canyon Restaurant...

::Alamanda & Black Canyon story ::

Aritu bawak mama dgn adik2 g Alamanda Putrajaya sebab illany kena beli baju dan kasut tuk start keje...mmm company tu pun satu last minit lak tuh baru nk bgtau..Balik ja dari ofis kul 3 ptg trus siap2 g Alamanda...pastu balik terkejar2 sebab mlm kul 9 lak nk masuk ofis balik..haha kul 7 still lg kat sana..mula la irny drive cam pelumba F1 hehe..so dinner aritu kat Black Canyon..memang besttt~ totally semua berpuas hati...maklum la bukan senang nk cari makanan yang sedap mcm Penang dekat Sepang nie..kebanyakanya hampeh..harga jer mahal huhu...jom layan pic.. sape yang lapar pasni leh mkn heeeee^^

Appetizer..hik..hik

My fav nyummyy...^^

Mama cakap sedap...leh try nanti ^^

Tgk jer dah tahu pedasssssssss...berasap..tom yam nie der santan walaupun pedas tp sedap sgt.. fav menu illany nie...~

request by Amry hehe
irny suka tgk diorang nyer food presentation cantik dan menarik x lapar pun trus jd lapar haha...

Tuesday, December 21, 2010

Our Birthday celebration..^^

::Birthday Celebration@ Secret Recipe Klang::

Sedappnyaaa..hehe

Aritu celebrate my sis birthday dan masa yang sama bole dikatakan celebrate tuk satu family nyer birthday skali hehe..bukan ape yang sebelum nie nyer birthday x sempat nk wat ape2..bz dgn pindah umah la..exam la..dan macam2 halangan huhu..alang2 nk celebrate nie wat la skali tuk satu family..kata orang sharing is caring kan..apa - apa pun thanks tuk illang sudi share kek tuh heeee...

Mama & Abah ...i luv u sooo much2

Mama~

Irny~

Izwany~

Illany~
Abah - Januari - 49thn
Mama - Mac - 46thn
Irny - Julai - 25thn
Illany - Dis - 19thn
Amry - Sept - 15thn
Izwany - Ogos - 9thn

Happy Birthday to all~ luv u sooooooooo much muahhh3

Tahun depan wat cm nie lagi ker??hehe jimat tuuu

Sunday, December 19, 2010

New L00k!!~for year 2011^^

::New Template::

Irny masih lagi mencari template yang sesuai dan menepati citarasa irny..tp tu la buat sementara nie ini la ruba blog irny hehe..tp rasanya dh ok kot..cari warna pink tp xde yang best lak..kalau x dah leh join club cik yaya kita haha..adess xpe la xder rezeki huhu..

Thursday, December 16, 2010

PicNic @ Sg Gabai~

::Yahooooooooooooo...::

Smlm irny dgn adik irny (birthday gurlz)pegi picnic kat Hutan Lipur Sg Gabai dgn illany nyer classmate form 6 maklumlah STPM dh abis soo mau enjoy2 la ^^..cuaca?? asal ckp nk g picnic skang nie sure org tanya x ujan kerrr??haha tp aritu huhu mendung jer...mulanya ingat x ujan tp skali ujan lebat sangat2..time sampai tuh ingatkan diorang nie nk picnic area bawah jer skali naik atas skali huhu mau semput irny naik tangga tuh..tp berbaloi jugak la sebab permandangan kat atas tu dgn kawasan air terjun tuh memang cantikkkkk....hilang semua penat..time tu irny plan xnk mandi soo baju xde la bawak skali ujan turun adesss trus irny lari kebawah cari bumbung..tp basah gak la..yg diorang menahan kesejukan kat atas tuh hehe tu la suh duduk bawah bumbung xnk nak duduk bawah pokok lg heee kan dh duduk dlm ujan..(rasa nyesal lak xmandi aritu adesss rugi2)...panggang ayam pun ader yg x sempat soo terpaksa buang ruginyerrr..huhu..jom layan pic..sket jer xbnyk..selebihnya ader dlm Fb hehe

Tingginyaaa...ada 3 lg tinggi mcm ni harus dilalui...adess

Berehat sebentar....fuhh

Hilang semua rasa penat tgk air terjun nie...~akhirnya sampai adeh

Adik2 yg sudah kelaparan..hehe

jgn rebutt2(kebasahan pas hujan sebabt uh lapar giless)

sedapnyaaaaa

tuan umah posing sket~

Happy Birthday to My l0vely Sis

::Happy Birthday to My l0vely Sis ever!!!::
Just for u...ur fav cake^^~Kek yg betul2 nanti ek hee


Tepat 16 Disember 2010 genap lah umo adikku Shardatul Illany nie 20thn..haha dah besar anak dara nie..pasni xleh malas2 lg yer hihi~rajin2kan diri masuk dapur..heeee...luv u soooo much...muahhhh3


Kek Lumut Nyum2

::Kek Lumut::

Kek lagi haha...almaklumlah skang nie suka lak wat kek so jgn heran la pasni blog jd penuh dgn kek haha..irny suka wat kalau der yg mkn kalau xde malas la nk wat nanti membazir ja kan..kali nie irny wat Kek Lumut...kek yg famous kat sarawak selepas kek lapis..nyum2..memang sedap sebab kek nie moist2 xde la kering jer..sape nk cuba leh la wat sure x nyesal haha..nah irny kasi resepi skali :-

::Resepi Kek Lumut::

BAHAN-BAHANNYA :-)
250 g mentega
3/4 cawan gula halus
5 biji telur gred A
1 1/2 cawan tepung gandum
1/4 cawan susu pekat manis
1/2 cawan horlicks
1/2 cawan nestum
1/2 cawan seri kaya
1 camca teh esen vanilla
Pewarna hijau secukupnya

CARA MEMBUATNYA :-)
  1. Panaskan kukusan, lenser tin berukuran (8 x 8 x 3) inci dengan mentega, alas dasarnya dengan kertas minyak. Satukan tepung, horlicks dan nestum, gaul rata. Ketepikan.
  2. Putar mentega dengan gula halus hingga putih, tambah telur satu persatu sambil terus memutar hingga kembang. Masukkan esen vanilla, kacau rata.
  3. Masukkan seri kaya dan susu pekat manis, putar lagi hingga rata. Pada kelajuan perlahan, masukkan campuran tepung, horlicks dan nestum tadi sedikit demi sedikit hingga habis. Gaul rata.
  4. Akhir sekali masukkan pewarna hijau, kacau rata2 dan tuang dalam tin tadi. Tutup dengan aluminium foil dan ikat kelilingnya dengan tali rafia, kukus 2 1/2 jam hingga 3 jam

Pukul bahan hingga sebati

Masukan pewarna Hijau dan pukul lg

Masukan adunan dlm acuan

Balut acuan dgn aluminium foil dan ikat...kukus selama 2@3jam (irny kukus 2 jam jer)


tadaaaaaaaaaaa siap~

Satu ari jer abis kek nie...thanks tuk sape yg mkn tuh nanti kita wat yg lain lak ek haha
to my officemate sowi kalau x cukup hehe^^
Thanks to my co chef >> Amry hehe...org wat kek dia pun sibuk nk tolong hehe