Blogger Templates

Followers

My Shout~

Wednesday, October 20, 2010

The best of MAHER ZAIN

~MAHER ZAIN~

::Biografi::

Maher Zain (lahir 1982) adalah seorang penyanyi Sweden dan penerbit muzik yang berasal dari Lubnan. Album pertamanya Thank You Allah dari 13 lagu dan dua lagu bonus dirakamkan pada 1 November, 2009. Muziknya video beliau di laman Youtube telah mengumpul lebih dari 4 juta hit.

Maher Zain lahir pada 1982 di Lebanon. Keluarganya berpindah ke Sweden ketika Maher hanya lapan tahun, di mana ia melanjutkan sekolahnya. Maher mendapat keyboard pertama ketika ia hanya sepuluh. Dia kemudian memasuki universiti dan mendapat gelar sarjana dalam Aeronautical Engineering Selama masa remajanya, dia ingin menghabiskan malam larut sekolah dengan rakan-rakannya di mana mereka akan bernyanyi, rap, menulis dan bereksperimen dengan muzik dalam segala hal .

Setelah terlibat untuk sementara di scene muzik sebagai penerbit muzik, Maher diperkenalkan ke redone, seorang penerbit muzik di dunia muzik di Sweden. Maher mula bekerja dengan redone dan kemudian pindah ke New York. Pada bulan Januari 2009, Maher Zain mula bekerja pada album dan ditandatangani dengan Kebangkitan Records. Maher inspirasi muzik pertama datang dari ayahnya, yang merupakan penyanyi sendiri, melakukan secara tempatan di bandar Mediterranean Tripoli, Lubnan.

Maher telah di bil sebuah konsert percuma di Bahrain, dan juga di konser Spring di Universiti Amerika di Kaherah, Mesir

::Best MP3::

Maher Zain - Insyaallah.mp3
Maher Zain - For the Rest of My Life

No comments: