Blogger Templates

Followers

My Shout~

Sunday, October 31, 2010

Picnic With Family~

::Sepang Goldcoast..::

I'm flyinggggg..... (no komen hehe)

Tulis2 hehe

My Name...

Her Name...

Habiskan hujung minggu bersama keluarga besttttt....hehe mulanya nk picnic kat waterfall tp x tahu kat ner..cari dalam GPS x jmpa2..dah ler time pegi tu dah lambat..huhu last2 tepi pantai jer la...pasni la g waterfall hehe..lokasi aritu pantai Sepang Goldcoast...pasni ajak abah camping lak ^^ best2..

#pic akaknya xde censored hehe so pic adiknyer jer la..

Stadium Bandar Baru Salak TInggi..

::BBST::


Aktiviti bersama adik2 skang asal free jer g stadium..kat sana leh main badminton dan main basket ball..daripada duduk umah x wat pe kan..=)


Wednesday, October 27, 2010

Lagenda Budak Setan

::Lagenda Budak Setan ::


Layan citer lagenda budak setan tuk keberapa kali nth hehe...best sgt citer nie x jemu tgk..lisa is soooo cuteeee...dan farid kamil yg ensem..nubhan pun comel jer^^skang ader citer drama Lagenda Budak Setan kat Astro tp x best la sebab lisa xde huhu...

Monday, October 25, 2010

Today>>> 1st Paper huhu


::1st Paper...huhu::

Akhirnya hari exam tiba...huhu time2 cmni serius irny xdpt nk fokus study lg..nth la nape maybe sebab risau sgt..sebab tuh la tulis entry nie..hope dpt tenang skit..exam arini 215ptg - 515ptg tuk paper LAW Admin so kul 1 jap lg trus gerak g Shah Alam..pas exam lak nk g jmpa Lec tuk submit draft projek paper kalau lec ckp ok so bole submit yg final trus jer...adess mcm2 rasa dh nie ...apesal ek..fuhh tarik nafass...hehe lega skit..maybe nie exam tuk final sem kot..takut skit sebab paper power2 semuanya...thanks kawan2 yg wish irny...harap irny dpt wat yg terbaik arini aminn..semua dh ready...slip exam...student card...jadual exam...nota...alat tulis ....ish dah2 byee...

Wednesday, October 20, 2010

The best of MAHER ZAIN

~MAHER ZAIN~

::Biografi::

Maher Zain (lahir 1982) adalah seorang penyanyi Sweden dan penerbit muzik yang berasal dari Lubnan. Album pertamanya Thank You Allah dari 13 lagu dan dua lagu bonus dirakamkan pada 1 November, 2009. Muziknya video beliau di laman Youtube telah mengumpul lebih dari 4 juta hit.

Maher Zain lahir pada 1982 di Lebanon. Keluarganya berpindah ke Sweden ketika Maher hanya lapan tahun, di mana ia melanjutkan sekolahnya. Maher mendapat keyboard pertama ketika ia hanya sepuluh. Dia kemudian memasuki universiti dan mendapat gelar sarjana dalam Aeronautical Engineering Selama masa remajanya, dia ingin menghabiskan malam larut sekolah dengan rakan-rakannya di mana mereka akan bernyanyi, rap, menulis dan bereksperimen dengan muzik dalam segala hal .

Setelah terlibat untuk sementara di scene muzik sebagai penerbit muzik, Maher diperkenalkan ke redone, seorang penerbit muzik di dunia muzik di Sweden. Maher mula bekerja dengan redone dan kemudian pindah ke New York. Pada bulan Januari 2009, Maher Zain mula bekerja pada album dan ditandatangani dengan Kebangkitan Records. Maher inspirasi muzik pertama datang dari ayahnya, yang merupakan penyanyi sendiri, melakukan secara tempatan di bandar Mediterranean Tripoli, Lubnan.

Maher telah di bil sebuah konsert percuma di Bahrain, dan juga di konser Spring di Universiti Amerika di Kaherah, Mesir

::Best MP3::

Maher Zain - Insyaallah.mp3
Maher Zain - For the Rest of My Life

Luv >>201010~


Thanks sgt2 irny ucapkan pada seseorang yg sering berada disamping irny disaat suka dan duka..disaat irny jatuh dan bangun..disaat irny memerlukan seseorang tuk mengadu...irny betul2 hargainya..semoga semuanya akan menjadi seperti yg kita impikan..Insyaallah

Because of you I'm smiling again...=)
201010 in memory...

Monday, October 18, 2010

5 Hari lagi...

Huhu debaran makin terasa..adess 5 hari lg jer nk final nie..harap2 semuanya ok..nape la wat paper LAW dekat2 nie dh x tahu mana satu nk fokus dulu...huhu...26 nie LAW admin pastu 27 LAW business lak...harap2 x tertukar dua2 law tuh...tp rasa gak nk cepat2 abis exam nie..leh la tenang skit..last paper 11hb Nov nie pastu leh la rehat puas2..setelah sethn bz dgn class..org g class satu seminar jer tp irny dua2 seminar pegi..penat2..Insyaallah kalau lepas sem nie irny grad awal thn depan INSYAALLAH aminnnnn...doa2kan irny ek...


Saturday, October 16, 2010

INTEC UITM>>>>toink2


Huhu penat sgt..2 hari nie der class x stop2..leh migrain nie..adess...td baru der LAW..sok statistik dgn Business LAW lak..huhu final 2 minggu lg...aduh tensen2....takut blur depan paper exam huhu.....


Merayau2 @ KL

::J0m KL............=D::


Aritu family nk dgt tgk KL waktu malam...so kul 9 jer kluar g KL..jalan kat KL lengang ja..lg2 area SOGO tuh..kalau siang jgn ckp la dh sesak sgt2..actually irny x brapa suka ramai2 nie jd rimas lak hehe tp sib baik mlm tuh x sesak..so semuanya berjalan lancar....=D

::First>> KLCC::

berenti depan2 tgk la puas2 hehe...nk masuk dlm dh lewat time tuh sure semua kedai tutupkan..xpe la lain kali jer kita pegi...heeee seeee KLCC..=D

::Then>>Dataran Merdeka ^^::

Sampai jer dh terpikat dgn lampu pink nie hehe..sape2 yg minat pink tuh leh la g ngadap bangunan nie..memang cantik...PINK2...pasni nk g mana lak??trowong SMART?? ish2 itu pun nk tgk ka..dah2 jom balik....kul1 baru sampai umah ...zzzzzzzzzz nite2

xoxox

Tuesday, October 12, 2010

Apa itu "Jade" dan kelebihanya

::Kenali Jade^^::

Mmm slalu kita tgk batu Jade nie org cina yg pakai kan..bagus ker ek?irny ader la search dlm website ada yg ckp baik tuk kesihatan betul gak tu..sebab dh bnyk kali tgk org guna wat tilam la tuk kesihatan badan..hehe search2 nie jer yg irny jmpa..selalu kita tgk org pakai jade warna hijau jer tp rupa2nya bnyk warna hehe..:-

ApakahJade?

'Jade', atau yu, adalah sebutannya di Cina dan merupakan istilah umum yang digunakan untuk dua tipe batu permata, nephrite dan jadeite. Nama tersebut didapat dari istilah Spanyol 'piedra de ijada', loin-stone, jade telah diakui oleh Bangsa Amerika Indian sebagai pengobatan untuk penyakit ginjal. Oleh karena membawa dampak yang menguntungkan bagi ginjal, batu tersebut dikenal juga dengan nama 'lapis nephriticus'. Yang memang merupakan asal datangnya istilah nephrite.ade merupakan symbol keindahan dan kekuatan, yang tradisional dan yang modern terpadu dalam jade dengan cara yang harmonis. Dan dalam terapi batu jade dikatakan bahwa jade mampu menstimulasi kreatifitas dan kecerdasan otak dan mental apabila digunakan oleh seseorang, dimana batu ini juga akan memberikan efek keseimbangan dan keharmonisan. Oleh sebab itu, batu permata indah ini akan membawa kebahagiaan, kegembiraan dan suka cita pada saat yang bersamaan bagi yang memakainya.

Batu jed banyak menghiasi barang kemas seperti cincin, rantai, gelang, serta alat perhiasan rumah. Lebih penting lagi, ia adalah simbol kemuliaan, keindahan, maruah, dan ketinggian taraf bagi orang China. Ia merupakan perhiasan yang paling digemari bukan kerana nilai atau harganya yang tinggi tetapi kerana ia dipercayai dapat melanjutkan usia dan membawa kesejahteraan hidup kepada pemiliknya.

Sebagai batu perhiasan, jed sebenarnya terdiri daripada beberapa unsur galian silika yang berlainan dan kaya dengan zink, kalsium, natrium, aluminium dan magnesium serta bahan-bahan kimia yang lain yang diperlukan bagi kesihatan manusia. Berdasarkan hasil kajian sains dan teknologi, bagi mereka yang selalu memakai jed, bahan-bahan kimia tersebut dapat menyerap ke dalam tubuh badan si pemakai menerusi kulit mereka. Hal ini amat berkesan bagi menyeimbangkan fungsi organ penting dalam badan sehingga dikatakan dapat merawat penyakit.

Jenis batu jed ada bermacam-macam. Antaranya terdapat sekurang-kurangnya 106 jenis batu jed yang dikatakan boleh dimakan atau disapu untuk merawat penyakit.

Terdapat juga batu jed yang dapat menerima cahaya matahari pada siang hari dan mengeluarkan sinar itu pada waktu malam. Berdasarkan penyelidikan perubatan tradisional China, cahaya itu berfungsi merangsang sistem kolateral badan untuk menjaga kesihatan manusia. Bagi warga emas yang selalu memakai gelang jed pula, gelang ini dikatakan boleh mengurut pergelangan tangan mereka. Hal ini dikatakan bukan sahaja membantu untuk memulihkan daya penglihatan warga tua, malah boleh menyebabkan mereka merasa semangat.

Berdasarkan catatan daripada buku perubatan purba China, jed juga boleh dikeman dalam mulut untuk membantu merawat penyakit perut, paru-paru dan kerongkong. Kaedah ini juga dikatakan baik bagi menjaga rambut dan mengekalkan semangat.

Sebab itulah, jed dikatakan benar-benar dapat membantu untuk menjaga kesihatan tubuh badan dan melanjutkan usia.


::Jade Stone Pendant::

Cantik warna purple nie huhu (fav colour nie)

Jade Merah

Jade Hijau

Jade Biru (my fav colour huhu)

Jade is a green gemstone that is said to have a host of different meanings, depending on the mind-set of the person wearing it. Two gemstones are called jade: jadeite and nephrite. China, Guatemala and Russia are home to both gems. Myanmar is rife with the finest jadeite, while New Zealand and the Swiss Alps have a fair share of nephrite. Jade pendants can mean a number of things, depending on the intent of the person wearing it.

Love

Jade pendants have long been used as a powerful magnet for love, especially when the stone is carved into the shape of a butterfly. The origin of this use can be traced back to a Chinese legend in which a young man is chasing a butterfly and inadvertently ends up in some rich fellow's yard. Although the youth expects to be reprimanded for trespassing on the wealthy man's land, he instead is given the hand of the wealthy man's daughter in marriage.

Money

Another major use for jade pendants is to attract money into your life. The jade can be carved into any shape for this purpose, although a jade tiger is a popular one. The pendant can be worn around the neck and taken off and held in the hand for extra power during important business transactions or while imagining yourself surrounded by wealth.

Clarity

In addition to drawing love and money into your life, jade can bring a boost to your brain. When worn regularly, jade is said to contribute to clear thinking, acute awareness and sharp reasoning skills.

Protection

While it's bringing you love, money and a clear head, jade can also serve to protect you. Think of it as forming a protective shield against car crashes, falling down the stairs and other mishaps that may befall you all too often. For best results with protection, place the jade between two purple candles and light them for a few minutes. This gives the jade the protective qualities it needs to pass them on to you.

Healing

Just as jade boosts your brain, it can also work as a soothing tool for the rest of your body. Those who suffer from psychosomatic or mental issues will benefit most, as will those with upset stomach or heart and kidney problems. The calming green color alone is enough to immediately begin the healing process.



Sunday, October 10, 2010

Super Junior...(^_^)

 ::Super Junior Besttttttttttt...::



Super Junior  sering digaya sebagai SUPER JUNIOR yang kadang kalanya digelar SJ atau SuJu  merupakan sebuah kumpulan boy band dengan 13 orang ahli yang berasal dari Seoul, Korea Selatan. Ahli-ahli Super Junior ialah Leeteuk (ketua), Heechul, Han Geng, Yesung, Kang-in, Shindong. Sungmin, EunHyuk, DongHae, Siwon, Ryeowook, Kibum dan Kyuhyun. Di antara ahli-ahli Super Junior, terdapat seorang ahli yang berasal dari China yang terpilih melalui ujibakat di China yang dikendali oleh SM Entertainment pada tahun 2001 iaitu Han Geng. Pada mulanya Super Junior hanya mempunyai 12 orang ahli dan seorang ahli ditambah (KyuHyun) menjadikan jumlahnya 13 orang pada 23 Mei 2006..

Super Junior telah mengeluarkan dua buah album dan sebuah single sejak 2005. Album paling laris Super Junior merupakan album kedua keluaran mereke berjudul Don't Don yang telah menggondol gelaran album paling laris pada tahun 2007 daripada Persatuan Industri Muzik Korea. Selain itu, Super Junior turut memenangi empat anugerah muzik daripada M.NET/KM Music Festival, empat anugerah dari Goden Disk Award dan merupakan kumpulan kedua memenangi Artis Kesukaan Korea di MTV Asia Awards selepad JTL.

Best tgk diorang menari..semua cute2..^^ my fav band lepas wonder girl dan SNSD..=D

xoxoxox

Adik Iqwal...=D

Info Adik Iqwal

SIAPA IQWAL...

IQWAL mula menampakkan bakat nyanyiannya ketika berumur 2 tahun.

Beliau tak henti henti menyanyi ketika dirumah, dalam kereta, di padang permainan dan dimana2 saja.

Sehingga beliau berumur 13 tahun, beliau telah menjuarai berpuluh puluh pertandingan nyanyian kategori terbuka / dewasa.

Lagu yang selalu membawa nya sebagai JUARA adalah,'Bunga Angkasa'dan'Sakinah' nyanyian'Sifu' nya, Ali MPIRE(dulunya dikenali sebagai,Ali TerrarossadanAli XPDC).

Ketika umurnya 13 tahun, beliau telah mendapat perhatian dari Pengarah Filem PuanErma Fatima.

IQWAL telah diundang untuk menjayakan kebanyakan konsert konsert yang dianjurkan oleh Puan Erma, termasuklah :

-'Masrah Hijrah'bersama Ramli Sarip, M.Nasir, MOHRAM dll., yang diadakan di Dataran Merdeka Kuala Lumpur

-'Konsert Seroja' bersama Ramli Sarip, MOHRAM, Mawi dll, di Palace Of The Golden Horses selama 8 hari di bulan Ramadhan.

- Siaran Lansung'Ekspresi Lubnan'di RTM.

Dari situ bermula lah episod IQWAL sebagai anak seni.

Kemudian beliau telah diundang olehPuan Raihan Suleiman Palestineuntuk menjayakan'Konsert Nur'diIstana Budaya Kuala Lumpurselama 2 hari, juga bersama Ramli Sarip, Aishah, Mawi, Nash, Kump. Raihan dll.

Beliau juga telah dijemput oleh DBKL untuk membuat persembahan di'Konsert Orkestra KualaLumpur - Songs Of Asia'di Auditorium DBKL bersama artis artis dari Malaysia, Filipina, Indonesia, China dll, yang mana IQWAL sendiri telah menyampaikan 3 buah lagu, iaitu 2 lagu Thai dan 1 lagu Korea.

Ramai yang tidak tahu bahawa IQWAL dilahirkan dengan bakat semulajadi yang banyak diwarisi dari Ibubapa dan Datuknya.

Datuk nya, Khairuddin HjAhmad , dulunya seorang Guru dan kini merupakan seorang Pensyarah, yang banyak terlibat dgn seni dan sukan bolasepak, dimana beliau mempunyai bandnya sendiri di masa mudanya.

Berkebolehan bermain alat alat muzik dan menyanyi lagu lagu kegemarannya seperti Andy William, Perry Como, Tom Jones, Engelbert Humperdink dll, serta lagu lagu langgam, asli dan melayu dgn begitu baik.

Boleh dikatakan kesemua adik beradik di sebelah Datuknya mempunyai bakat dlm bidang nyanyian.

Kini Datuknya banyak melibatkan diri dlm bidang bolasepak dimana beliau merupakan Pemangku Timbalan Presiden Persatuan Bolasepak Perak (PAFA).

Neneknya, Toh Suri Wati Puan Salasiah Din juga terlibat dalam sukan bolasepak, dimana beliau merupakan satu satunyaPengadil Bolasepak Wanita Yg Pertama Di Malaysia Dan Di Asia.

Ibunya, Normin Shah Khairuddinmerupakan orang yang bertanggungjawab menjalankan aktiviti seni IQWAL, adalah bekas penyanyi profesional yang pernah menyanyi di beberapa buah kelab eksklusif dan resort resort.

Ibunya juga berkebolehan bermain gitar, piano, keyboard dan bertanggungjawab mengajar Iqwal bermain alat alat muzik, vokal, persembahan, tarian dan memilih lagu lagu untuk IQWAL sehingga IQWAL mampu menyanyi dalam 13 bahasa, iaitu Spanish, Italy, Mexican Latin, Tagalog (Philipine), Arab, Thai, Korea, Jepun, Mandarin, Kantonis, Hindi dll.

Kini ibunya menjalankan perniagaan Pengurusan Majlis (Event Management) untuk konsert konsert dan salon kecantikan.

Ayah IQWALjuga merupakan seorang penyanyi Rock, yang pernah menyertai sebuah kumpulan Rock gergasi dan hebat hingga kini.Kini masih lagi aktif, menyanyi secara solo iaitu Mel wings.

Tapi sekadar bakat yg ada pada IQWAL, tidak cukup untuk menjaminkan beliau pergi ke tahap yang lebih tinggi jika bakatnya dibiarkan begitu sahaja.
Ia perlu digilap dengan baik.

Menyedari hakikat tersebut, ibu dan abahnya mengambil langkah menghantar beliau ke sekolah muzik profesional, disamping melatih beliau di studio dan di rumah.

Alhamdullillah, perjalanan seni IQWAL banyak dibantu oleh Kementerian dan Individu yang terlibat dalam Industri Seni Negara.



Sedap Adik Iqwal nyanyi lagu nie huhu....syahduu

Fishing@Bagan Lalang =)


Tarikh : 9hb Oktober 2010
Tempat : Bagan Lalang
With my lovely familyyyyy....=D

Smlm abah nk sgt g mancing...terus kitorang nk ikut tp kalau g kat bawah jambatan yg ada bnyk kerbau xmo la ikut hehe..so g la bagan lalang...lgpn dh lama x mancing2 satu family...dulu time kat langkawi slalu sgt..besttnyaaaa...sampai dr tghr lg tp air surut..sape nk cari siput leh la...tunggu2 last kul 6 ptg baru air nk pasang...hehe sanggup tunggu tu...tp xde la dpt ikan..mmm xdpt pun xpe asalkan dinner tuk mlm tuh ikan bakar + lala + sotong + ikan kembung>>nyum2...

Q Thai>>> Nyummmmmyy

::Q Thaiiiiiiiiiiiiiiiiiiii::

Hehe time g mkn tuh irny keje mlm..=D Kedai yg irny citer sblm nie kat dlm kaw Giant tu dah lama dh aim..sblm nie ajak mama x nah nk g heee tp akhirnyaaaaa dpt g gak kalau x kempunan...dah lama cari stimbot nie last mkn kat Jhonny tp hampeh x sedap lansung huh..yg nie sedap lg ^^...mkn la bnyk mana yg mampu..150 jenis tuuuuu x termkn rasanya...rasa nk g lagi nie tp nanti laaa..kalau tuk lepas tensen bole la...mkn sepuas2nyaa... =D

Tomyam & Sup

Illany yg suka mkn dan Amry

Abah yg baru balik ofis dgn mama

Wanyyyyy...

#Bestnyaa mkn ramai2...lg2 bersama keluarga tercinta =)

Muzium Negara@Pameran Ular Vs Ular

::Muzium Negara::





Tarikh : 3hb Oktober 2010
Tempat : Muzium Negara

Aritu ader class dr pg sampai ptg..time lunch tuh noren ajak g Muzium sebab kakak dia ader sana dgn anak2 dia..so irny follow jer la drp x wat pape time lunch tu..Best sgt tgk show aritu..artis jemputan Adik Iqwal..kalau korang kenal la kan..hehe kalau x kenal search dlm Youtube heee...rupanya Adik Iqwal tuh anak sedara noren..baru tahu huhu..Adik Iqwal tu leh nyanyi dalam 13 bahasa..woooooo dia nyanyi lg korea gak la..^^
nanti irny letak info pasal dia ek..=D..apa2pun dia memang berbakat sgt..cute jerr..

::Adik Iqwal::


::Ular Vs Ular::


#Besarnyaaaa king cobra tuh huhu