Blogger Templates

Followers

My Shout~

Monday, May 31, 2010

Takziah...

30 hb aritu kami sekeluarga dikejutkan dgn pemergian salah sorang anak kepada sepupu abah (allahyarham Ahmad Shahidi Adnan) terlibat dalam kemalangan..huhu rasanya baru jer jumpa masa raya aritu..jenazah sampai di Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang dan terus dibawa ke rumah keluarga mangsa..semoga keluarga mangsa tabah menghadapi dugaan ini... dan semoga beliau ditempatkan bersama org2 yang soleh amin..

::ARKIB utusan : 30/05/2010::

2 tentera maut motosikal terbabas

PENAMPANG 29 Mei - Dua anggota tentera 5 Briged dari Kem Lok Kawi di sini, maut selepas motosikal yang mereka naiki terbabas lalu merempuh sebuah papan tanda di Kilometer 21 Jalan Papar-Lok Kawi, di sini malam tadi.

Dalam kejadian kira-kira pukul 10 malam itu, kedua-dua mangsa, Ahmad Shahidi Adnan, 24, dan Mohd. Asri Md. Yusof, 30, yang berasal dari Kedah, dikatakan memandu laju sebelum terbabas.

Ketua Polis Daerah, Deputi Supritendan Madang Usat berkata, kedua-dua mereka meninggal dunia di tempat kejadian akibat kecederaan parah di kepala.

"Mereka dalam perjalanan pulang ke Kem Lok Kawi tetapi terbabit dalam kemalangan itu. Kedua-duanya terhumban beberapa meter dari tempat kejadian dan mengakibatkan cedera parah," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Madang berkata, mayat kedua-dua mangsa telah dihantar ke Hospital Queen Elizabeth (QEH) di sini, untuk dibedah siasat.


Al - fatihah


Alamanda lg..huhu

::ALAAAAAAMANDAAAAA::

Untuk kali ketiga ke Alamanda tuk bulan nie huhu..nie semua gara2 illany beli barag tp x check ader ker x huhu..so terpaksa pegi kedai tu balik..sooo serangggggggggggg (hehe salah siapa agaknya staff kedai tu ker atau org yg beli tuh >> dua2 salah haha sape suh x check dulu)nasib baik akak kedai tuh kasi kalau x maunya kecoh hihi..

So alang2 ke sana g jumpa michael suh dia install GPS dlm HP nie..nasib baik ader software tu..hihi thanks michael nanti kalau ader ape2 i g cari u lg ek haha..(asyik2 muka org nie jer haha)..cute jer budak nie umo 17thn tp tgk cm x caya ja hehe..kedai hp tu bapak dier nyer..hihi..akhirnya ader GPS bole lah guna tuk shopping jauh2 skit dan driving tuk balik Penang nanti..:D

::SHREK Final Chapter ::


Pas makan2 ajak illany tgk wayang..xder citer lain dh nk tgk Shrek jer..apa2 pun besttt lawak giler..haha..dan yg paling cute tentu la si Puss tuh..geram ja tgk..nanti leh la download tgk lgggg... :D dalam kul 11 tuh kami pun balik...hehe time tuk tidoq..sok sekolah sok keja..

Wednesday, May 26, 2010

Jom Makan2 Di >>> Black Cany0n Coffee.. (^_^)

Jom makan hehe..dalam banyak2 menu dekat sini yg nie la yang kitorang rasa puas hati sgt..sedapp nyumm2..sblm nie try menu lain xder la sesedap mana..pasni sure g carik lagi..hehe

::For ME:
::Special Black Paper Steak + Black Paper Sauce + Ice Lemon Tea::

Nyum2


Special Black Paper Steak + Black Paper Sauce



Ice Lemon Tea for us..

::For Her ::
:: Udon Tom Yum + Ice Lemon Tea::

Udon Tom Yam



Sedap tomyam nie..ader letak santan..cukup rasa..huhu sedappnyaaa..nanti leh g lagi.. :D



Jom tgk Wayang...>>A NIGHTMARE ON ELM STREET

Arini cuti..lg2 MAb dapat bonus lak hehe so per lg kluar laa...dah lama x merayap rasanya..nk g jauh malas so Alamanda jer la..so kluar la dgn adik..(hehe peneman setia..thn depan bis form 6 so akak dia dh duduk sorang2 balik huhu)...cm biasa la kalai g Alamanda tu tgk wayang jer la..nk tgk eclips lambat lg huhu so tgk A Nightmare on Elm Street...seramm tu x la (bg irny la org lain x tahu lak)..tp yg bestnyer lumstart pun diorang kat dalam tu terjerit2..huhu kalau takut smpai cmtu x yah la tgk..tensen jaa org lain..


::A NIGHTMARE ON ELM STREET::



Release Date: 13 May 2010
Language: English
Genre: Horror
Running Time: 1 hour 36 minutes
Director: Samuel Bayer
Cast: Jackie Earle Haley, Kyle Gallner, Rooney Mara.



Synopsis: Based on characters created by Wes Craven in his 1984 sleeper horror hit, Freddy Kruger returns in "A Nightmare On Elm Street", a contemporary re-imagining of the horror classic. A group of suburban teenagers share one common bond: they are all being stalked by Freddy Krueger, a horribly disfigured killer who hunts them in their dreams. As long as they stay awake, the can protect one another... but then they sleep, there is no escape.

Monday, May 17, 2010

Streeeess lerr...>>nape tah..


Huhu bosannnyerrr laaaa hidup ini...mmm x der per rasanya yg menceriakan hidup nie skrg..dgn problem itu la ini la lama2 nth laaa huhu...kawan2 semua jauhh jerr..skrg nie rasa nk pegi jauh2 sorang2 buang semua benda2 yg ada dlm kepala nie..huhu..apa kess niee..??nth la irny pun x fahamm..huhu dari marah2 org baik taip jer kan..cuba tuk happykan diri ini..lambat tul bulan jun nk balik kg laaaaaaaaa huhu...

#tuk org tuh plzzz la jgn kaco..rimas lorr..nk ckp x sampai ati lak kawan2..sowi la xjwb call xnk serabutkan kepala lg..

#tuk my love..i'm always thinking about u..walaupun rasa jauhhhh sgt skng.. :(

Sunday, May 16, 2010

::CCTV AOCC ..:D::

Hehe arinie AOCC x dpt nk monitor apa2..kul 947pg semua cctv di mtb AOCC x dpt monitor sampai la kul 130ptg lama gak tuh..:D..so mlm nie semua kembali cm biasa :( (ish2 nampak sgt malas keja anak org nie...:D)so mlm nie nk kena suk keja balik..ngantukk jer nie..huhu tp xpe sok lusa leh cover balik :P...



Saturday, May 15, 2010

Huhu i'm in love with this Phone..>>Nokia N97mini

::Nokia N97 Mini::


cumel jer..kecik...^^


Huhu cute nyerrr^^so nanti dpt rezeki lebih irny nk cari benda nie jer..irny nie kan giler benda2 cmni.. phone ni der GPS (garmin GPS) + wifi + music + email + mcm2 lg la hehe. (nie jer yg irny nk tiap2 thn xmo benda len dah hehe)..so nk beli Iphone x mampu kan (huhu frust lorr sebab Iphone soooo cute) jadi irny dah survey2 kesimpulanyerr nk cari Nokia N97 mini jer la..(setelah bajet2 bole la)..so tu jer tuk thn nie lebihnyer irny simpan tuk masa depan ek..jgn bazir2..



Sunday, May 9, 2010

Cuti2 dirumah..:D

::HaPPy>>MonDay::

Arini cuti..x tahu nk buat apa kat umah nie...bosannyaaa...nk kluar xdak teman lak..sedey la..nk sembang dgn sidia takut kacau keja lak..itu pun ikut google talk yg kejap ok dan kejap x ok..huhu kepala nie lak asyik sakit ja..tekak pun perit jer rasa..musim2 panas cmni kan..

Rasa nk simpan2 umah la..buang apa yg patut..pastu nk masak..mmm org lain keje irny cuti lak hehe k la yg tgh keja dipagi2 isnin tuh selamat bertugass..faham2 jer la ari isnin..huhu..x sabar nk cuti bulan depan..nk g langkawi dgn familyy huhu setelah 7thn x jejak kaki kat langkawi tu..nk cari semua kawan2 balik..:)

Jom kemas rumah..hehe

Akhirnyaa Exam Abis..>>result menanti huhu

::LaSt Paper::

Arini paper last..pg2 buta dah kluar dari umah huhu..dalam kul 615 awal tuhhh examkul 9pg haha..semangat tul..bukan pe irny suka sgt driving time pg2 buta dgn malam sebab nyamannnn jaaa..besttt....sebab tu awal2 pg lg dh kluar :D..

Exam keseluruhan amatlah mencabar kesabaran huhu..semua paper wat kepala nie pening..tp alhamdulilah dah abis..harap2 result ok la..so kalau xde ape2 halangan insyaallah hujung tahun nie abis ler..:)

Aminnnnnnnnnn....


LeM0ngrass>>sedap ker??

::Dinner @ lem0ngrass::

Bosan duduk rumah huhu..teramatlah bosan..so ajak adik g Alamanda jer..mulanya adik plan nk g ramai2 dgn kawan2 tp x jadi lak..so kami berdua jer lah hehe..pegi pusing2 (nth la x jemu2 ke tgk Alamanda jer) then mkn pastu balik la hehe..tgk wayang lain taun haha..

Bakso for me..

Asam Laksa..tuk illany :)

Soda + Laici + nata de coco..:D



Ice RooM....nyummm nyummm

:: ICe R00M::

Hehe first timee mkn di Ice Room..memang sedap nanti leh g sana lg..:)


Tropical fruit snow ice for us ^-^nyummyyy

Monday, May 3, 2010

Esok Exam LAW...

Huhu..esok exam law...pastu selang sehari exam business math lak..seriussss cm x tentu arah dah ni..mkn dh x tentu masak2 trus biar jer adik abiskan..hehe arini baru mkn nasik sikit setelah 3 hari x mkn nasi..itu pun sebab sakit perut td huhu..harap2 bole la jawab esok..rasanya nota ni dah baca berkali2 dah..pastu esk pas exam nk kena pegi antar test business math kat uitm induk lak..adess dah ler x nah g situ..satu hal lak nk cari tempat..huhu..moga2 semuanya selamat...aminnn

#huhu rindu sgt dkt family time2 cmni..penatnyaaa...