Blogger Templates

Followers

My Shout~

Thursday, February 25, 2010

:: i MiSS My First Job>> @SpiCe MarKet Restaurant<<::

::Meritus Pelangi Beach Resort & Spa::



My First job lepas habis SPM (sementara tunggu result hehe) adalah sebagai Waitress kat salah sebuah resort kat Langkawi(dulu Pelangi Beach Resort Langkawi)..sebabnya dulu amik kos katering di Sek Men Teknik Langkawi hehe...so memang minat gilerr la dgn bidang perhotelan nie hehe..tp cita2 tu x kesampaian huhu..skang nie pn rasa nk berenti keje skrg dan menuju ke jalan yg benar hehe..tp dh rezeki xde kearah tu kan so trima jer la..

::SpiCe MarKet Restaurant::

Huhu disini la hari2 setting meja serve customer dan yang paling best skali dpt tips haha...setiap selasa dan rabu mesti ader theme buffet>>> time tu yg paling best sebab semua kena tukar uniform pakai baju ikut tema hehe>>so berkesempatan la pakai cheong sam (yg kainya mak aih belah x ingat tingginya..tp terpaksa la letak extra pin hehe...)

Perkara Yg dirindui sgt2 skang nie :

  • Curi2 mkn kat kitchen bila ader event hehe..>>chef2 semua baik2 pemurah jer haha..
  • First time nk angkat talam yg besar dipenuhi dgn gelas2 kaca>>kena letak atas bahu lak tuh sib baik x terbalik ke belakang..huhu ada tukang tahanya haha makasih..
  • skali serve 10 org time event ades lenguh tangan nie..
  • firstime rasa teh arab..huhu rasa jintan kulit kayu manis pun ada...>> nk tolak x leh dh customer offer suh minumm..huhu
  • Time event krismas mandi ujan pukul 1 pg huhu..balik umah kul 3 tuh..
  • Event new year tgk bunga api tepi pantai lepas countdown..besttnyerr
  • time kena rasa menu baru>>haha paling best nie mkn free..setiap menu baru kena rasa dan ingat namanya..
Banyak lg kalau nk ingat huhu..><

::Nyiom Thai Reataurant::

Kalau short staff slalu jugak kena attach kat sini..selalunya serve thai food hehe>>tp irny slalu jer kena attach time breakfast huhu sorang2 lak tu..tp nasib baik ditemani oleh yas..^^(ape ek dia wat skang??lama x jmpa)

::Horizon & Cascade Pool ::


Port paling best skali..tepi pool hehe..slalu serve beverage kat sini..milkshake nyum2


Rindu sgt dekat kawan2...staff2 sana..kalau g langkawi sure nk g sana..jumpa diorang..tp dh 7thn x jejak kaki kat sana..winduuunyerr

Alhamdulilah kawan2 yg lain berjaya jd chef..ada yg sampai tokyo pun..:Ddan ada juga yg terpesong hehe ada yg jadi polis...jadi exec kat pejabat pendidikan..yg jadi PTO kat MAB nie haha

(Saja jer mengimbau kenangan2 lama nie..ada pahit dan ada manisnya..so yg pahit tu lupa2kan jer la...:)


xoxoxox

No comments: