Blogger Templates

Followers

My Shout~

Saturday, February 27, 2010

FaMily PicNic>>>Air Terjun SunGai GaBai...:)

::HuTan RekreaSi SunGai GaBai::


Arini ikut makcik (makcik yg stay kat Taman Mawar tu dgn yg dkt cheras) g picnic kat air terjun...huhu memang dah lama rasa nk g air terjun nie..rasanya dah 7thn x mandi air terjun (waaaa tgk pn x tau)alang2 makcik irny yg stay kat cheras tu turun sepang nie so plan la nk g picnic..dalam 10 org gak la pegi..:Dmulanya plan nk g sg tekala tp ramainyerrrr..so g la sg gabai..walaupun ramai gk redah jer la..(ingat nk pusing balik picnic kat umah jer lg best..hehe)so apalagi mandi sampai xnk naik hehe sejukk airnya...:P


::BuDak Tomeiii>>>MohD Airil Shafiq::


Nie baby makcik ct..hehe (yg stay kat Cheras tu)gerammm jer tgk..tomei sgt...huhu pp dier tuh cmnk geget jer haha..(ingat2 anak org)..leh bwk balik seminggu best nie..heee...dan airil memang suka bergambar hihi

* pic last tu tiba2 ada lalat singgah atas hidung lak (ish2 nk gk amik kesempatan lalat tuh)


Nie kakak dier..alia..dh x sabar nk ajak mandi tu hehe


Balik umah dalam kul 7 la..huhu penatnyeeerr..tp best..windu la pada family..huhu sedey lak bila picnic2 nie sebab dulu suka g dgn family..huhubest sgt lepak tepi pantai..sambil masak stimbot pastu tgk abah pancing ikan huh x sabar nk g lg..


waaaaa esok ader class..penatnyerrr..

xoxoxox

Thursday, February 25, 2010

:: i MiSS My First Job>> @SpiCe MarKet Restaurant<<::

::Meritus Pelangi Beach Resort & Spa::



My First job lepas habis SPM (sementara tunggu result hehe) adalah sebagai Waitress kat salah sebuah resort kat Langkawi(dulu Pelangi Beach Resort Langkawi)..sebabnya dulu amik kos katering di Sek Men Teknik Langkawi hehe...so memang minat gilerr la dgn bidang perhotelan nie hehe..tp cita2 tu x kesampaian huhu..skang nie pn rasa nk berenti keje skrg dan menuju ke jalan yg benar hehe..tp dh rezeki xde kearah tu kan so trima jer la..

::SpiCe MarKet Restaurant::

Huhu disini la hari2 setting meja serve customer dan yang paling best skali dpt tips haha...setiap selasa dan rabu mesti ader theme buffet>>> time tu yg paling best sebab semua kena tukar uniform pakai baju ikut tema hehe>>so berkesempatan la pakai cheong sam (yg kainya mak aih belah x ingat tingginya..tp terpaksa la letak extra pin hehe...)

Perkara Yg dirindui sgt2 skang nie :

  • Curi2 mkn kat kitchen bila ader event hehe..>>chef2 semua baik2 pemurah jer haha..
  • First time nk angkat talam yg besar dipenuhi dgn gelas2 kaca>>kena letak atas bahu lak tuh sib baik x terbalik ke belakang..huhu ada tukang tahanya haha makasih..
  • skali serve 10 org time event ades lenguh tangan nie..
  • firstime rasa teh arab..huhu rasa jintan kulit kayu manis pun ada...>> nk tolak x leh dh customer offer suh minumm..huhu
  • Time event krismas mandi ujan pukul 1 pg huhu..balik umah kul 3 tuh..
  • Event new year tgk bunga api tepi pantai lepas countdown..besttnyerr
  • time kena rasa menu baru>>haha paling best nie mkn free..setiap menu baru kena rasa dan ingat namanya..
Banyak lg kalau nk ingat huhu..><

::Nyiom Thai Reataurant::

Kalau short staff slalu jugak kena attach kat sini..selalunya serve thai food hehe>>tp irny slalu jer kena attach time breakfast huhu sorang2 lak tu..tp nasib baik ditemani oleh yas..^^(ape ek dia wat skang??lama x jmpa)

::Horizon & Cascade Pool ::


Port paling best skali..tepi pool hehe..slalu serve beverage kat sini..milkshake nyum2


Rindu sgt dekat kawan2...staff2 sana..kalau g langkawi sure nk g sana..jumpa diorang..tp dh 7thn x jejak kaki kat sana..winduuunyerr

Alhamdulilah kawan2 yg lain berjaya jd chef..ada yg sampai tokyo pun..:Ddan ada juga yg terpesong hehe ada yg jadi polis...jadi exec kat pejabat pendidikan..yg jadi PTO kat MAB nie haha

(Saja jer mengimbau kenangan2 lama nie..ada pahit dan ada manisnya..so yg pahit tu lupa2kan jer la...:)


xoxoxox

FalLLing iN Luv With..>>>> GreeN ApPle..??

Yess its me...^^ hehe
Ntah la dari dulu sampai kalau g mkn kat ne2 mesti xdak air lain nk mintak>> jus apple..mungkin itu jer kot yg terlintas time tu>>> x gak..haha then skarg baru perasan kelebihan apple hijau nie..tgh membelek2 web nie jumpa laa kelebihan2nya...so skang kalau sehari xmkn x leh duduk lak...lg2 lepas tahu apa yg ada dlm apple tuh hehe...

::Kelebihan Apple Hijau::

Amalan memakan sebiji epal hijau setiap hari sememangnya digalakkan. Lebih-lebih lagi bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan. Ini kerana ia bukan sekadar mempunyai pelbagai khasiat malahan ia juga mampu mengurangkan kadar kolesterol dalam badan.

Epal hijau mengandungi zat besi, magnesium, potasium, kalsium, soldium, vitamin C, vitamin A dan vitamin B serta merupakan sumber serat yang mudah larut. Kita digalakkan memakan epal bersama dengan kulitnya kerana sebahagian kandungan vitamin C terletak di bawah kulitnya.

(so mkn dgn kulit2 yer..bijinya jgn mkn lak kang x pasal naik pokok dlm perut --->huhu dulu arwah tok wan ckp cmtu kat cucu sulongnya nie sebab x bg mkn biji limau heee..ehem2)

Epal Hijau

::Epal hijau boleh membantu mencegah::

  • Pembinaan kolesterol dalam dinding salur darah.
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung.
  • Membantu kesihatan membran paru-paru.
  • Membantu kesihatan tulang dengan menambah bahan kimia (boron) pada mineral tulang.
  • Membantu kesihatan sistem kardiovaskular dengan mengekalkan tahap kolesterol darah.
  • Membantu mengekalkan berat badan.
  • Mengurangkan tekanan penyakit asma.
  • Mengurangkan risiko barah.

Bagi mereka yang mempunyai masalah sembelit atau penghadaman, kisarkan epal hijau dengan saleri dan diminum setiap pagi sebelum sarapan. Ia dapat membersihkan saluran usus serta membuang toksid dengan pantas menerusi sistem pencernaan. Zat masam epal hijau merupakan pembersih tubuh yang sangat baik.

Epal hijau juga bertindak sebagai penyegar kulit wajah. Potong epal hijau dan rendamkan seketika di dalam air batu selama 5 minit. Kemudian letakkan di muka, biarkan selama 15 minit. Anda akan dapat rasakan kesegarannya. Jika diamalkan selalu ia boleh melicinkan kulit.

(Tapi kan dari letak kat muka wat bazir2 tu baik mkn jer..ish2 x elok membazir hehe)


xoxoxox


Wednesday, February 17, 2010

GPS??heee


Aritu abah nasihatkan anak dia nie tuk beli GPS hehe..sebab ape?sebab anak dia nie x reti nk merayap...xreti nk g jalan2... kalau g Shah Alam hanya pandai jalan g class jer huhu...ksiannn..so kesimpulanya kena la cari satu GPS nie..so pasni jgn lak heran kalau merayap jer hihi..

Abah dah beli satu aritu anggaran harga RM300++ kat KL..^^best gk leh play video..

Ape tuh GPS aka Sistem Kedudukan Sejagat??

Sistem Kedudukan Sejagat
atau Sistem Penentududukan Sejagat (bahasa Inggeris: Global Positioning System, GPS) merujuk kepada sistem yang menentukan kedudukan seseorang melalui rujukan silang dengan satelit yang mengelilingi Bumi. Ia merupakan satu-satunya sistem pandu arah satelit yang berfungsi hari ini. Sekumpulan antara 24 dan 32 satelit memancarkan isyarat masa jitu menggunakan radio kepada penerima GPS, yang membolehkan kedudukannya (longitud, latitud dan altitud) dikenal pasti dalam apa jua cuaca, siang dan malam di mana-mana di Bumi.

Sejak mula beroperasi pada 1993, GPS telah menjadi kemudahan sejagat yang penting, amat diperlukan untuk pandu arah moden di darat, laut dan udara di serata dunia, selain menjadi alat penting dalam pembuatan peta dan pengukuran tanah. GPS juga memberikan rujukan masa jitu, seperti yang diperlukan dalam telekomunikasi dan sesetengah kajian saintifik, termasuklah kajian mengenai gempa bumi.

Pada mulanya GPS direka untuk tujuan ketenteraan oleh Jabatan Pertahanan Amerika Syarikat bagi mengendali sistem pensasaran peluru berpandu semasa Perang Dingin, tetapi kini ia telah digunakan bagi kegunaan awam. Nama rasminya ialah NAVSTAR GPS dan ia dikawal selia dari Kem Tentera Udara Schriever di Colorado. Kos penyelenggaraan sistem ini ialah US$400 juta setahun.

GPS mula diaktifkan untuk umum pada 17 Julai 1995. Mulai Ogos 2000, Sistem Penambahan Luas-Kawasan (WAAS) meningkat ketepatan isyarat GPS sehingga 2 untuk penerima GPS yang sesuai. Dengan menggunakan teknik tertentu seperti Pembezaan GPS (DGPS), kejituan GPS boleh mencapai 1 cm untuk jarak dekat.






Monday, February 15, 2010

L0ve It..--->Nadia Aqilah Bajuri ~Diriku Untukmu




Lirik Diriku Untukmu Nadia Aqilah Bajuri (OST Tari Tirana

Diriku Untukmu Nadia Aqilah Bajuri

Berpusing kepala ku lagi...
mengharap cinta yg tiada pasti...
biarpun sukar utk ku menerimanya...

harap di hati tetap ada...

untuk kita kan ku mahu semua......

hatimu itu bukalah semuanya...

agar dapat ku selami cinta...

dimanakan sukarnya...

untuk kau fahami jiwaku....

apa gila kah aku? manakah hati mu? apa kau buta...?
aku hanya disini mengharap menanti senyuman mu oh syg...

biar apa pun diriku utk mu,
diriku hanya satu, cuma utk dirimu, hanya disini aku menanti, hanya di sini kaseh....


Huhu tgk citer Tari Tirana kat web TV3 td..huhu sedey lak citer dia..banyak lagu slow yg best2 dlm ost dia..salah satunyer lagu nie nadia aqilah bajuri yg nyanyi(ahli luscious)..touching giler lirik dia..huhu(ades sedey lak rasa..)apa2 pn gud luck for nadia aqilah nie..^^

x0x0x0x


B0saN......

Adess bosanya cuti2 nie..org lain sumer balik kg..huhu..ingat leh la g tgk wayang hujung2 minggu tp peneman balik kg lak..so berkurung dlm umah jer..waaaa tensen2..kalau dpt balik kg leh bercuti dgn family huhu...ape leh wat keje2..dah ler ader org tuh balik kg senyap2 jer..huhu...

Assigment ader dh wat tp x sure betul ke x... tp risau la..sem nie lak der subjek yg irny sendiri x faham2..adess..cmner nie..bulan 4 nk exam...nampaknya kena rebus buku tuh la wat minum huhu..

keje syif skang nie ader masa skit la nk study tp kan asal penat sgt..cmner nk study ek..balik keje jer penat..mula la bila buka buku tp x suk ape bila baca...huhu tensen2..sok dh satrt keje balik..adess malasnyaaaa..

x0x0x0x



Sunday, February 14, 2010

2010 Movies..luv it..

Synopsis~

In "The Twilight Saga: Eclipse", Bella once again finds herself surrounded by danger as Seattle is ravaged by a string of mysterious killings and a malicious vampire continues her quest for revenge. In the midst of it all, she is forced to choose between her love for Edward and her friendship with Jacob—knowing that her decision has the potential to ignite the ageless struggle between vampire and werewolf. With her graduation quickly approaching, Bella is confronted with the most important decision of her life.

Nak tgk citer nie...x sabar tunggu twilight dgn harry potter baru...so excited..huhuh

Synopsis~

The final chapter of the Harry Potter film series begins as Harry, Ron and Hermione leave Hogwarts behind and set out to find and destroy the Horcruxes--the secret to Voldemort's power and immortality.


Citer nie dh kluar tp x berkesempatan nk g tgk lg huhu...

V
v
v
v
v

30 Things Girls Wish Guys knew...

Attention guyss....

1. Dont tell us when you think other girls are hot.---> don't u ever do that..

2. Mark anniversaries on the calendar.---> huhu u still not remember my birthday... :(

3. We think about you all the time.----24 hours...every second...just think about u..

4. We like you to be a little jealous. But overly possessive is not necessary.--->just a little jealous was enough hehe

5. Don’t call = Don’t care.----->also no sms..huhu

6. Girls are allowed to be late. You’re not.---->im never be late..:)

7. Eye contact is the key.----->yes..:)

8. Open the door for us no matter where we are.---->hehe

9. We love surprises.----> love it..

10.Pay attention to the little things we do, because they mean the most.---->plzz

18. Even though you’re sometimes insensitive and hurt us, we still love you with everything we are.---->of course..

19. Sensitive guys are great.. but crying more than we do in a movie just isn’t right.--->haha

20. Don't let ex-girlfriends cause drama, relationships are stressful enough.--->never ever..

21. It takes a special kind of stupid to forget birthdays.---->plzzz remember...

23. Just because a girl does't pick up on the first ring, does't mean she's not waiting by the phone.--->every second waiting for ur call..but u never call..:(

24. You don't have to spend a lot; if it means a lot.---->smiling to me was enough...:)

27. Don't say you love me if you don't mean it.---->plzz don't do that..be honest..

28. Don't lie to us. We will catch you.--->yes

29. Don't you ever answer our question with only ONE word! We hate it!--->hate it very much..

30. We always miss u...every day...every second in our life..---->100%



x0x0x0x

Sep@ng G0ldc0@st Ste@mb0@t........

Lapo lak rasa...

Having dinner with my dad and illany @ Sepang Goldcoast..
F00d rate: 7/10...huhu sebelum ni penah mkn yg lebih sedap dari tuh kat Kota Bharu..tp kedai tuh dh tutup lak..kempunan2..tp tempat tuh memang cantik..exspecially waktu mlm..sukanyaaa finally leh g tgk pantai...hehe nk g sendiri x reti huhu..

Abah ckp nk bawak balik lampu nie hehe..cantikkk huhu

Ilany


Abah heee
(anak beranak nie kalau jmpa merapu jer kejenyerr..hehe..like father like daughter><)


Thanks for that night Abah
luv u..

x0x0x0x