Blogger Templates

Followers

My Shout~

Wednesday, December 30, 2009

Mee Rebus Ramli@ipoh nyum nyum

Smlm ikut abah meeting dekat ipoh so otw balik tuh singgah mkn mee rebus..huhu memang sedap..leh g lagi la nanti nyum2 (mkn jer balik cuti nie ades)


Mee Rebus..^^


Nasi Ayam

Len Chi Kang sedapnyerr

Abah hehe

Sunday, December 27, 2009

3 hari 2 mlm@Tasik Banding

Tarikh : 25 Disember 2009
Destinasi : Tasik Banding



Follow abah dgn salah sorang kontraktor LTA Pulau Pinang memancing sambil menkmati keindahan alam sekitar di tasik banding hehe..best sgt..masak ramai2..mkn ramai2..terjun tasik ramai2 (tp irny x berani la sebab tgk air cm dlm citer anaconda/lake placid jer huhu hijau jer)..pancing ikan toman hehe..bestt sgt adaaktiviti bersama keluarga mcm tu..thn depan leh pegi lg..:P pegi sana line hp xde huhu bosan gk..air tasik tuh sedalam 200kaki kot rasanya..nasib xde buaya hehe..

Amry dgn Wany


Thursday, December 10, 2009

I Luv U,,

I luv u 4 giving ur heart 2 me,
N trusting me with ur pride,
I luv u 4 wanting me,
N needing me by ur side...

I luv u 4 the emotions,
I never knew i had,
I luv u 4 making me smile,
Whenever i feel sad..

I Luv u 4 ur thoughts of me,
Where i'm always on ur mind,
I luv u 4 finding that part of me,
That i'd never thought i'd find..

I luv u 4 the way u are,
N how u make me feel,
But most of all i luv u,
Coz i know u're mine 4 real...

I luv u..even u din't know how much is it..
I luv u even u din't know what i feel right now..
And im still love u even u make me cry..
Because my luv it true..
just 4 u..4 ever..

muahh..~

Dygta ~Kerna Ku Sayang Kamu...

seandainya kau ada disini denganku
mungkin ’ku tak sendiri
bayanganmu yg selalu menemaniku
hiasi malam sepiku
kuingin bersama dirimu

kutak akan pernah berpaling darimu
walau kini kau jauh dariku
‘kan slalu kunanti
karena kusayang kamu

hati ini selalu memanggil namamu
dengarlah melatiku
kuberjanji hanyalah untukmu cintaku
takkan pernah ada yg lain

adakah rindu di hatimu
seperti rindu yg kurasa
sanggupkah kuterus terlena
tanpamu di sisiku
kukan selalu menantimu

#luv this song...just for u..

Thursday, December 3, 2009

Rahsia Bulan Kelahiran

Bukak satu laman web terserempak lak dgn artikel ni.x tahu la nk caya ker x tp kebanyakan yg ditulis sama jer..huhu...irny amik tuk bulan julai jer kalau nk tgk bulan2 seterusnya klik la link kat bawah tu yer.. :P

JULAI

  • Sangat suka didamping.--> hehe ada kot
  • Banyak berahsia dan sukar dimengerti terutamanya lelaki.-->mmm nth la
  • Agak pendiam kecuali dirangsang.--> betul2 kalau x senyap jer ^^
  • Ada harga dan maruah diri.-->sudah semestinya
  • Tak suka menyusahkan orang lain tapi tidak marah apabila disusahkan.--> :)
  • Mudah dipujuk dan bercakap lurus.-->haha memang senang x yah susah2
  • Sangat menjaga hati orang lain.-->mmm hati org lain dijaga tp hati sendiri huhu..
  • Sangat peramah.-->ader gak la
  • Emosi sangat mendalam tapi mudah terluka hatinya.-->huhu memang pun
  • Berjiwa sentimental.-->hehe
  • Jarang berdendam.--> memang jarang
  • Mudah memaafkan tapi sukar melupakan.-->hehe betul2 tp memang xkan lupa (untuk hal2 tertentu ja la)
  • Tidak suka benda remeh-temeh.-->x sure lak hehe
  • Membimbing cara fizikal dan mental.-->sikit2 la
  • Sangat peka, mengambil berat dan mengasihi serta penyayang.-->skali syg susah
  • Layanan yang serupa terhadap semua orang.--> yer kot
  • Tinggi daya simpati.-->huhu x leh tgk anak kucin terbiar (kalau leh nk angkut balik umah)
  • Pemerhatian yang tajam.--> mm..
  • Suka menilai orang lain melalui pemerhatian.-->nth la
  • Mudah dan rajin belajar.--> kadang2 malas gk hehe
  • Suka muhasabah diri.-->think positive
  • Suka mengenangkan peristiwa atau kawan lama.-->miss u all
  • Suka mendiamkan diri.--> diam lg bagus dr sakitkan ati org
  • Suka duduk di rumah.--> home sweet home (tp kadang2 bosan gk)
  • Suka tunggu kawan tapi tak cari kawan.--> nth la
  • Tidak agresif kecuali terpaksa.--> maybe
  • Lemah dari segi kesihatan perut.--> haha
  • Mudah gemuk kalau tak kawal diet.--> rela x mkn
  • Minta disayangi.-->sure kalau x kita x tahu org tu syg kita ker x
  • Mudah terluka hati tapi lambat pulih.--> huhu memang pun..luka lama still ada x leh lupa.
  • Terlalu mengambil berat.--> hehe suka ambil berat semua org yg disygi..
  • Rajin dalam membuat kerja--> keje dulu baru enjoy
xoxox

Source : http://www.tentangcinta.com/artikel-cinta/rahsia-bulan-kelahiran/#more-257

Hehe

our dinner huhu nyum2

Shushiii (masak ke x telan jer huhu nie jer ader)

Borong2 (kasut kulit tuuu)

Cutenyer bekas lotion nie..

Stokin hehe

My Family @ Incheon/Seoul

its me..^^

Me and Illany


Tunggu Bas hehe

Mama dan Wany (kat lobby)

Mama, Amry dan Wany

Abah dan Amry (bosan dlm train hehe)

Wany

Incheon

Tempat Ski

Salji (huhu tp bukan ori)

Huhu penat jalan naik bukit (mama abah dh kat depan hehe 2 org anak dara kat blakang lg)

Rumah org korea

Dalam train

Dalam Terminal

Dalam Terminal

Abah tgh tgk peta train (huhu pening2 mana nk ikut ni)

Hotel

Bandar Seoul (stesen bas siap ader no bas yg akan lalu lg x yah susah2 nk cr bas)

Bersih jer x nampak sampah huhu

Korea

Incheon Airport (Landcape yg unik hehe semua dibalut dgn jerami)

Incheon Airport

Monday, November 30, 2009

Hari nie nk g tgk wayang..


Hari nie nk g Alamanda tgk wayang sape nk ikut hehe..actually nk g smlm g alamanda sebab abah dah janji nk bawak adik2 tgk citer 2012 tu sampai ja depan wayang bratur2 rupanya full huhu yg ada depan skrin eee x mo laaa..alang2 time tu abah tertinggal cermin mata so kitorang cadang balik jer la esk dtg balik hehe..tiket dh beli siap2 senang x yah rebut2 dah tunggu nk g tgk ja..pastu otw balik ajak abah g mkn sate kajang jer (huhu memang sedap) sebab mama teringin nk mkn hehe..

Smlm jugak g tgk baby umairah kat HKL (huhu cian tgk kecik2 kena wat operation mata)..so harap2 cepat sembuh ek.. :)

x0x0x

Selamat pulang sudah...huhu

Baru jer balik dr korea selatan smlm..memang penat sangat2..mana x nya sana memang kena banyak jalan kaki..naik bukit turun bukit kejar train hehe..semua kena cepat dh terikut2 org sana dh cara hidup..semua org sibuk jer.Airport dia memang cantik patut la dpt Best Airport..

Masa~
Jam di korea selatan satu jam cepat dr jam malaysia..sana pukul 6 dah mcm kul 8..gelap huhu..x sempat nk wat ape2 geram tul..huhu sana kedai kul 9 dh tutup..naik train nk g pekan dh la lama pastu sampai2 tutup waaaa geram tul..train pun last kul 10mlm so terkejar2 nk balik kalau x kena la tido kaki lima..mmm x sempat tgk ape pun..beli ape pun x kat sana adess..masa diorang terlalu pendek..

Cuaca~
Huhu memang sejuk..cuma salji ja x turun lg..kalau kluar baju kena pakai 3 lapis..tu pun terasa sejuk lg..suhu hari pertama siang tu 8-6'c tp bila mlm leh smpai 5-2'c..terasa sejuk tu naik ke kaki..kebas huhu bahaya2 kang x pasal jer jd ais hehe...bas,hotel,airport dgn bilik memang ada heater so x lah sejuk duduk dlm tu..hujan turun hari last kitorang kat sana elok naik ja flight tu hujan pun turun...mcmana la org kat sana leh pakai skirt pendek dgn seluar ketat tu x sejuk ke..nth2 dh kebal dh kot..huhu

Train


Huhu serabut gilerr (setiap warna tu lain2 train)

Pengangkutan~
Sumber pengangkutan kat sana semua guna train..kalau tgkan map train dia mak aii kalah komuter punya la berserabut..kena transfer sana la sini la pening2..dah tu train hanya bukak 2-3 min ja x cm erl klia nie kalau dh depan pintu still dia bukak lg kalau kat sana maunya kena kepit huhu..ades penat oo nk kena berlari2 kejar train..pastu kalau sesat cr la jalan balik sendiri sebab kalau ckp dgn diorang maunya cm ayam dgn itik..huhu kena pandai2 la nk idup kat sana..tp respect pemandu2 kat sana kalau org nk lintas sanggup dia berenti kalau kat malaysia maunya kena langgar..jalan tuk melintas, tangga, semua ada anak panah arah..betul2 diorang ikut 5 S tu..kalau jalan salah line maunya kena hon hehe..

hehe sape suka sayurr mesti suka kimchi..(rasa cm mkn sayur dgn rempah huhu masam2 skit..)

Makanan~
Huhu kitorang mkn meggi jer..sedey huhu masa tu la teringat nasi kandar la itu la ini la yg sedap2 kat malaysia nie..huhu meggi lak kena jimat2 x leh mkn lebih dr satu tuk sehari..x berani nk mkn kat luar sebab x halal..g Mc D cari fillet o fish pun xde menu tu huhu..akhirnya kitorang mkn meggi dgn roti jer..cuma hari last tu sempat g seoul jmpa dgn shushi (masak ker mentah ker telan jer huhu) dan donut (nth ape nama kedai donut tu tp ader la kedai tu kat malaysia) so kitorang borong la tuk dinner mlm tu..


Nie pic pekerja toilet tuk hari tu..semua maklumat kat situ kalau nk wat aduan hehe..canggih2..malaysia leh la wat cmni..

Toilet~
huh memang respect la toilet diorang..wangi jer..bersih sgt..cm toilet hotel 5 star..tp satu jer air xde..semua style lap2 ..waaa geli so tahan jer la smpai balik hotel sebab bilik hotel tu kitorang tarik shower jer hehe..huhu tukang cuci kat sana sampai bawah2 krusi kat perhentian train pun lap skali dgn pemadam kebakaran tu dia lap hari2..patut la bersih.. :)


Rakyat Korea~
huhu semuanya wat hal sendiri..kalau dlm train tuh kitorang jer bising yg lain semua senyap jer hehe..wat hal masing2 dgr mp3 la main hp la..huh x mesra rakyat lansung..syukurnya berada di malaysia nie rakyat dia mesra, tolong menolong,kerjasama,murah senyuman huhu..tp kat sana senyum pun x..serius jer..agak2 ape la diorang slalu pikir ek..mmm kat sana kalau sesat ker diorang wat x tau jer..kalau kat malaysia mesti ada org bantu..huhu
Magic Mop?

hehe kagum la tgk benda nie.. kalau irny berpeluang nk bawak barang korea jual kat malaysia nie irny nk jual magic mop nie haha..serius best giler tuk kaum2 ibu nk mengemop kat umah nie..x yah susah2 perah just pusing ja dlm baldi tu..sure x basah2 lantai hehe..


Masa 3 hari tu kejap sgt..bnyk habiskan masa dlm flight..naik flight 6 jam..huhu rugi2..kalau pegi seminggu cukup la..cukup masa tuk study jalan2 kat sana..mm kalau ada peluang lg x nk pegi dah hehe susah ooo hidup kat sana..x dak halatuju..nk tanya diorang x faham huhu tawakal jer la..nasib la kalau sesat.makan susah huhu..time kat sana la ingat semua mkn kat malaysia nie..biskut kering pun rasa sedap sgt..huhu kalau pegi sebulan maunya kurus tu..mkn sayur jer..apa2 pun alhamdulilah la dpt peluang tgk tempat org..syukur sgt sebab tinggal di malaysia nie..cuti2 malaysia lagi best hehe..

x0x0x

Sunday, October 18, 2009

Majlis Hari Raya MA Sepang..^^

Tarikh : 13 Oktober 2009
Tempat : Carpark Rooftop KLIA
Jam : 12 - 4 ptg
Menu AOCC : Popiah Sambal hehe (berasapp)

Nie la gerai AOCC
(simple jer..sepatutnya org lain kena deko..tp irny dipaksa rela tuk wat las2 minit)

Irny dan Umar ~
(irny kena standby pagi2 lg kat atas tu..huhu x sempat nk sarapan pun)

Dari kiri depan : kak non,kak as,kak shila mambo ^^
Dari kiri tgh : kak shimah,irny,pn jun (aocc manager)
Dari kiri blakang : yazed,en nan, en sepul (jejaka aocc hari tu)
(Hehe habis popiah tu walaupun pedas)

Pic nie tambah cik lydia (baju pink tu)