Blogger Templates

Followers

My Shout~

Sunday, December 28, 2008

Happy New year...

Kejap jer tahun 2008 dah nk abis..adeh tahun depan dah nk masuk 24 thn..huhu makin tua...
x best nyer la...semester baru pun dah nk start...pasnie bz ler dgn keje laa dgn study dgn hal2 lain lg...adeh..x pe bersusah2 dahulu bersenang2 kemudian...so 18hb Jan nie class pertama start malas nyerr nk study balik...adeh..jalan nk g class pun blum tau lg..jgn sesat dah le...

Ape pun nk ucapkan la Selamat Pengantin Baru pada bakal pengantin baru nie sapa lg kalau x eton..haihh dah nk jadi bini owg dah tu..yg dok menaip nie bila lg laa..hehe lg 10 thn kot..haha..

Azam tahun 2008 x tercapai..so sambung tahun 2009 la..hehe

Harapan tuk Tahun 2009

Keja - Buat yg terbaik tuk keja nie walaupun gaji x cukup tp sekurang2nya ada gak la gaji hehe

Study - Nak kena naikan CGPA adeh jatuh laaa nie semua sebab acc dgn mikro...waaa

Kawan2 - Yg ne dah kawin tu semoga bahagia selalu...yg lum kawin tu (ehem2)cepat2 la kawin leh mkn nasi minyak haha..berkawan biar beribu bercinta biar satu yer...

Keta - Jgn la wat hal ek..bajet xde nie..

Umah Sewa - sapa nk sewa bilik nie ader kosong lg nie...penat la bayar sewa sorang2 nie..adeh

Family - Semoga bahagia selalu..jgn la ader masalah yg bukan2..

Bos - Jgn la dapat bos yg straight sangat dgn keje nie tension wooo

Hati - Jangan berubah yer..

MAB - Bg la bonus lebih sket thn nie..huhu

Minyak - Jgn naik yer turun x pe



Monday, November 17, 2008

First TAG in my life..

Nama : Shardatul Irny Abdul Wahab

Warna Kegemaran : Hitam,Biru,Merah ( kadang2 la)

Adik Beradik : Anak sulung daripada 4 adik beradik (illany - kedua,amry - ketiga dan izwany bongsu)

Saiz kasut : 6

Tinggi : 156 cm

Tempat tinggal : Kota Warisan

Pernah naik kapal terbang?? : Penah

Berenang dilautan : Penah tp x dalam hehe

Tido di kelas : x penah tp kalau ngantuk tu ader la

Putus Cinta : ada..semua org ada kan?..hehe

Jatuh kerusi??: x penah tp kalau jatuh keluar dari kereta tu penah la

Bilik tido : Biasa jer janji kemas dan bersih

Aper yg ada disebelah kiri anda? : nampak ERL dan PICC (kalau cuaca elok la)

Aper yg ada disebelah kanan anda?: Meja En Amir..hehe

Demam Campak: Masa raya tahun 2007 lepas balik cuti raya trus balik kg balik sebab ada jangkitan..(cuti banyak best tu)

Benda yang x disukai: asap roko..kalau ada cepat2 lari, ulat bulu dan beluncas eieieie

Benda yang disukai: yg cute,unik,cantik,berkualiti..heee

Anda percaya pada cinta pertama??: ader la jugak..tp kadang2 hampehhh

Aktiviti yang disukai:camping,picnic,shopping,layan internet..hehe

Hari Ini...

Bercakap dgn org yg anda sukai: xde lg laa..

Sakit : malas nk keje (penyakit gak kan??hehe)

Rindu seseorang?: rindu kat family nun jauh di Penang tu..

Sikap dibenci : x jujur...

Sikap Disenangi: kelakar,happy,baik hati,rajin,sopan dan pembersih

Warna baju sekarang: Oren

Adakah anda peramah?: yea kot

Haiwan peliharaan: xde lagi la..

Anda rapat dgn mak atau ayah: dua2 skali tp kadang2 yg paling memahami ayah

Masih simpan pic ex BF?: ada (nth nape x buang2 lg)

5 perkara yang anda lakukan 5 tahun dulu:
* Sekolah..pikir exammm
* Keje di Pelangi Beach Resort Langkawi
* Cita2 nk jadi chep tp nth la jadi lain lak
* Habiskan banyak masa dgn family
* Tanam Anggur (masa tunggu keje hehe)

5 perkara yg anda lakukan jika jadi jutawan:
* Bawak satu family g HAji/Umrah
* Beli rumah
* Beli Tanah bg ayah (wat rumah nanti tuk ayah lepas pencen)
* Beli apa yg family idamkan
*Jelajah satu dunia

5 tabiat yg x dapat dielakan
* Pendiam (mula jer)
* Diet x seimbang (dah terbiasa mkn roti jer)
* Tido awal (dah xde benda nk wat)
* Gemuruh (takut naik stage atau wat resentation tp kalau terpaksa wat gak)
* Kalau nk sesuatu mesti cari sampai dapat sape pun x leh halang

6 tempat yang pernah anda tinggal
* Qrts DCA Penang (lahir - darjah 2 separuh)
* Qrts Airport kota bharu (darjah 2 separuh - darjah 3 separuh) dan form 1
* Kg Kulim Kedah (darjah 3 separuh - darjah 6)
* Qrts Langkawi (form 2 - 3 sek men mahsuri)(form 4 - 5 sek men teknik langkawi)
* Tmn Tungku Miri Sarawak (pas sek - 21 thn)
* Kota warisan (21 thn hingga sekarang)

Sebenarnya x penah wat TAG nie tp try gak la hehe
(kak azma eny dah jawab ek)

Sunday, November 16, 2008

Hencem x pak nil...??


Hencem ooo...adeh x cam umur 40an..(kitorang jumpa kat queensbay-Gossip nie dia ada bawak baby time tu g salin lampin kat toilet....anak sapa tu??)

Wany!!! wat pa atas tu...???

eh bila masa lak la wany nie p dok atas tu...(kak long dia x dak pluang nk try tu yg dia p try tu)

Amry Birthday...

Nie la birthday boy...

Birthday present...


Hari tu x tau nk mkn kat ne so alang2 dah g QueensBay tu mkn jer la Pizza Hut (sebab kak long dia suka mkn pizza haha)

Mama dgn wany

Illany dah x tahan dah..(nie pun sorang lg hantu pizza)

Control Cun hahah

Yang de ais krim tuh free sebab celebrate birthday

My fav tuh

Raya lagi ker??boleh la...Adeh exam nyer pasal sampai lupa nk tak pic raya aritu...walaupun bulan syawal nie dah abis tapi irny nk letak gak hehe

Nie Shardatul Irny Abdul Wahab

Nie lak Shardatul Izwany Abdul Wahab

Nie Shardatul Illany Abdul Wahab


Nie Shamsul Amry Abdul Wahab


Dua anak dara pak Wahab nie memang suka tangkap gambar hehe

Exam dah abisss...merdeka sementara..huhu

Fuh lega x jugak la bila exam dah abis nie..mana x nya bulan depan result lak waaa dah la exam PAD arini x puas hati..soklan lain kluar...tawakal la nampaknya..so skang dah x mau pikir exam dah nk ilangkan semua yg tgh berserabut dlm kepala nie..nk wat pe ek??tgk jer la nanti...hehehe

Tuesday, November 11, 2008

Exammmmmmmmmm...adeh demam exam

Alaaaa nape laaa rasa cepat tul minggu nie berlalu..kalau lambat2 kan best..huhu mana x nya ari khamis nie exam..waaa...pesal semacam jer rasa nie...cm nk nangis pun ader...dah la aritu paper Mikro main jawab jer...ntah betul ker x..adeh..dah berapa hari berlalu still lagi teringatkan paper Mikro tuh jer bukak buku PAD nampak graf..bukak buku current issue nampak kira2 adui....ader lg 2 paper nie apesal Paper Mikro tu jugak yg ingat..focus..focus..

Thursday, September 25, 2008

Raya Tahun Nie.....


Tak sabar rasanya nk celebrate raya tahun nie..rindu sangat2 kat mama, abah dan adik2..huhu
kalau ikutkan arini gak nak balik kg..bukanyer ape rindu nk beraya dgn family tu dah ketahap kritikal sangat..sebab tahun lepas irny xdapat nak sambut raya dgn mama huhu..raya tahun lepas mama masuk wad(sebab sakit ---> batu ada dalam pankreas dan doktor ckp semua tu berpunca dari gastrik dan makanan laut..)...sedih sangat sebab masa tuh dah la malam raya..irny dgn adik2 takut sangat kalau terjadi ape2 kat mama..memang xdpt tido mlm tuh..seminggu lebih jugak la mama dalam wad..sebab tuh la tahun nie excited sangat nk raya..mama pun dah sihat..

mama tunggu kepulangan anakmu ini..raya tahun nie mama leh mkn kuih raya puas2.....miss u soo much...balik nanti kak long tolong mama kemas rumah yea..

Thursday, September 11, 2008

Hehehe

meow..meow..------> Snow

Illany dgn wany nk p terawih ...

wany dgn abah

Perfume ape korang suka??


GREEN TEA REVITALIZE Green Tea Revitalize Eau de Toilette Spray 3.3 fl.oz.

Energized by the natural benefits of antioxidant Green Tea and uplifted by the effervescence of zesty fruits this fresh, sparkling fragrance imparts a feeling of well-being, revitalizing both body and spirit.

*baunyer fresh sangat...tapi EDT huhu x tahan lama x sampai sebulan abis nanti hehe



MIRACLE FOREVER

Eau de Parfum Spray


Illuminating the night…

Miracle Forever is a new fragrance that captures the essence of a woman living life to the fullest. A gourmand floriental of Star Anise, Black Currant and Almond Flower, it is a scent for a sophisticated woman, empowered to create her own destiny.


* lepas nie nk try yg nie lak...

Versace Bright Crystal Eau de Toilette Spray 50ml

Product Information:

Versace introduce Bright Crystal, a fresh, vibrant and floral fragrance, with delicate tastes of colourful and juicy pomegranate grains, lotus flowers and the enticing presence of plant amber, acajou and musk. A perfect scent for the Versace woman who is a hybrid of strength and confidence yet feminine, sensual and always glamorous.

*Nie pun best..bau fresh jer..






MAGNIFIQUE.

The Eau de Parfum unveils the floral, fruity, powdery and amber notes of MAGNIFIQUE. Its bottle, with its luxurious design, nestles in the hand, like a precious treasure. Its luminous fragrance gives a refined and radiant aura to the woman who wears it.

A fragrance of emotion is in the air...

Thursday, September 4, 2008

Lets Go Shoppinggggg!!!!hehe


Mama nak g sogo aritu so mintak irny temankan...yealah kalau pasal shopping nie irny jer lah yg boleh layan mama irny nie..mana taknya semua kedai masuk..satu2 pegang hehe..kalau abah baik dia dok dalam kete..biasa la lelaki mana minat shopping2 nie..hehe



peace wanieyyyy!!!



xoxox




mak aih macam semut...punya lah ramai org aritu rimas gak..



Malam tuh g tgk wayang satu family..kitorang tgk citer the mummy...best gak laa hehe..sejuk giler dalam tuh..huhu..nk balik tuh dak dua org nie sempat posing lagi..

Wednesday, August 20, 2008

Movie Maniac Of The Year ( I will watching again and again..hahah)

HellBoy II

After an ancient truce existing between humankind and the invisible realm of the fantastic is broken, hell on Earth is ready to erupt. A ruthless leader who treads the world above and the one below defies his bloodline and awakens an unstoppable army of creatures. Now, it’s up to the planet’s toughest, roughest superhero to battle the merciless dictator and his marauders. He may be red. He may be horned. He may be misunderstood. But when you need the job done right, it’s time to call in Hellboy (Ron Perlman). Along with his expanding team in the Bureau for Paranormal Research and Defense—pyrokinetic girlfriend Liz (Selma Blair), aquatic empath Abe (Doug Jones) and protoplasmic mystic Johann—the BPRD will travel between the surface strata and the unseen magical one, where creatures of fantasy become corporeal. And Hellboy, a creature of two worlds who’s accepted by neither, must choose between the life he knows and an unknown destiny that beckons him.


Wall-E

After hundreds of lonely years of doing what he was built for, WALL-E (short for Waste Allocation Load Lifter Earth-Class) discovers a new purpose in life (besides collecting knick-knacks) when he meets a sleek search robot named EVE. EVE comes to realize that WALL-E has inadvertently stumbled upon the key to the planet's future, and races back to space to report her findings to the humans (who have been eagerly awaiting word that it is safe to return home). Meanwhile, WALL-E chases EVE across the galaxy and sets into motion one of the most exciting and imaginative comedy adventures ever brought to the big screen. Joining WALL-E on his fantastic journey across a universe of never-before-imagined visions of the future, is a hilarious cast of characters including a pet cockroach, and a heroic team of malfunctioning misfit robots.

(Cute sangat Wall-e nie suka tgk...kalau la ada satu kan best)

The Mummy

Brendan Fraser returns as explorer Rick O’Connell to combat the resurrected Han Emperor (Jet Li) in an epic that races from the catacombs of ancient China high into the frigid Himalayas. Rick is joined in this all-new adventure by son Alex (Luke Ford), wife Evelyn (Maria Bello) and her brother, Jonathan (John Hannah). And this time, the O’Connells must stop a mummy awoken from a 2,000-year-old curse who threatens to plunge the world into his merciless, unending service. Doomed by a double-crossing sorceress (Michelle Yeoh) to spend eternity in suspended animation, China’s ruthless Dragon Emperor and his 10,000 warriors have laid forgotten for eons, entombed in clay as a vast, silent terra cotta army. But when dashing adventurer Alex O’Connell is tricked into awakening the ruler from eternal slumber, the reckless young archaeologist must seek the help of the only people who know more than he does about taking down the undead: his parents.

Journey To The Center Of The Earth

During a scientific expedition in Iceland, visionary scientist Trevor Anderson (Brendan Fraser), his nephew Sean (Josh Hutcherson) and their beautiful local guide, Hannah (Anita Briem), are unexpectedly trapped in a cave from which their only escape is to go deeper and deeper into the depths of the Earth. Traveling through never-before-seen worlds, the trio comes face-to-face with surreal and unimaginable creatures--including man-eating plants, giant flying piranha, glow birds and terrifying dinosaurs from days past. The adventurers soon realize that as volcanic activity increases around them, they must find a way back to the Earth's surface before it is too late.






Tuesday, August 19, 2008

Nice Wallpaper

look nice right??i hope all that place was in Malaysia...pegi tinggal kat situ x balik2 pun x pe..hehe tenang jer..saja bosan2 cari la wallpaper untuk desktop nie..asyik wallpaper sama jer bosan gak..tapi tenet wat hal lak arini ntah pape la asyik error jer..semalam dah la x dapat nk bukak tenet..bosan2..

Oh Assigment...huhu

Ader assigment yg nak disiapkan tapi sya x tahu nk tulis per..blurr jer nih...hwaaa camana nie..cam nak nangis pun ader..huhu..bulan depan dah nk hantar..camana nihh...mama abah tolonggg..

My Little Snow..


Ini lah snow...cute x??(cute sangatkan)

Snow nie dipelihara oleh family sya..masa tuh family sya kena pindah rumah so mama sayang nak buang si snow nie sebab mama dah sayang sangat2..selain snow nie ader lagi 5 ekor kucing (semua dah dihantar ke rumah anak2 yatim huhu time tuh sedih sangat) jadi disebabkan pindah abah x bagi bawa kecuali si snow nie sebab syaratnya seekor jer boleh..maklumlah rumah dah tinggi x leh pelihara banyak kang x jadi rumah lak jadi kandang kucing..heheh


Wednesday, July 30, 2008

Hwaaa..Hwaaa..


Huhu malasnyer la nk g class..adeh.. nk kena wat presentation lak tuh.. ape nk cakap ek??cam nk ponteng jer nie... Ya allah kuatkan semangat hambamu ini ......amin

Monday, June 16, 2008

Harga Barang Naikkkk!!!

Camana Nieee!!!!!!!

Huhuhu...semua barang dah naik harga skang...makanan,perkhidmatan dan macam2 lg semua dah naik..sebab tu banyak lah orang amik kesempatan tuk naikan harga sesuka hati..skang nie budget mkn dah x leh RM3 paling sikit pun RM5 keatas..kalau cmtu mkn roti jer la hari2..hehe Roti pun dah naik..dan akan naik lagi kot..kaya lah diorang nie (yg bukak kedai). Skang nie perkhidmatan pun dah naik..nanti erl,lrt,komuter lak naik..(sebab dengar2 bekalan elektrik akan naik)..aduh tapi satu jer x naik2..GAJIII....ntah bila nak naik..(kalau naik pun RM40 tu jer yg paling tinggi..) gawat,,gawat..




Tikus Batik...hehe


Kaktus (beli di Cameron aritu harap2 panjang la umur dia..amin)


Kempen "Walk The Enviroment" Green Globe 21

KLIA WALK THE ENVIROMENT

P
ihak KLIA mengadakan satu kempen mengenai kesedaran masyarakat mengenai bertapa penting nya alam sekitar terutama pokok2 hijau di kawasan KLIA. Disamping itu pelbagai aktiviti dijalankan pada hari itu..sama lah irny yg x lepaskan peluang untuk membantu didalam menjayakan majlis..serta meramaikan lagi majlis..heheh

Tema majlis itu adalah warna hijau + kuning = bendera kedah..hehe (promote lak..)


Pilih jgn x pilih sepoloh hinggit jer...(ksian Tan Sri Aris penat ker tu??)


Slow2 jgn berebut semua dapat..hihihi (masing2 nk amik sijil penyertaan)


Inilah stage yg diorang nie dikir barat...hehe


eh nie pehal lak???(saje memeriahkan suasana)


Eh abg kieran pun ade...


wah cam iklan DIGI lak...(heheh)


Pic2 warga kerja KLIA yg sama2 menjayakan majlis..



Wah bestttt tuuu...dok dalam hutan sekali sekala...


KLIA we love uuuu....



p/s :Sorry la lama x update..bz laa