Blogger Templates

Followers

My Shout~

Friday, March 14, 2014

Pray for MH370



Salam semua :)

Okay skarang ni Malaysia menghadapi tragedi kehilangan flight MH 370..sama sama la kita berdoa semoga crew dan penumpang flight ini ditemui..hentikanlah khabar2 angin bg menghormati keluarga mangsa..insyaallah semuanya akan terjawab nanti..


Sekian lama menyepi...mencuba dan terus mencuba tuk update blog ni huhu..alhamdulilah masih lg diberi kesempatan tul menaip ni hehe..

 

Monday, August 19, 2013

Dah Rayerrr !!!!

 SELAMAT HARI RAYA^^



Alhamdulilah dah raya kejap ja rasa =)..ada yang masih bercuti raya ke??hehe irny dh keja cuti pun 6 hari je ^^ so sempena bulan syawal ni irny dan family nk ucapkan Selamat Hari Raya pada semua yg sudi berkunjung ke blog irny yg xseberapa ni..kalau ada yg wat open house jgn lupa la jemput irny yer hehe ,,tahun ni irny raya kat kampung 3 ari je pastu bertolak ke Phuket dgn family memang tak puas rasanya mkn ketupat dan rendang kat kg huhu so kalau nk mkn kena wat sendiri la nampaknya heee..okay lah yg nk ke open house silakan... SELAMAT HARI RAYA SEMUA!!!



Thursday, July 18, 2013

Cuti2 Pulau Perhentian Kecil

Bertolak jam 12 thgr dari Kota Bharu kira2 2-3 jam sampai Kuala Besut.Sampai ja ofis tiket bot ke Pulau kena la tunggu turn huhu lama jugak la tunggu maklumla ramai org nk g sana huhu



Lebih kurang sejam jugak la kena tunggu huhu..Akhirnya sampai turn kitorang ^^

kat jeti jer dh cantik permandanganya lum lg sampai Pulau hehe 

 Cute jer anak2 diorang nih hehe..mat saleh paling sporting daripada jeti sampai nk balik baik dgn kitorang ^^

 Akhirnya sampai jugak..lebih kurang 15 minit naik bot =)


Tenang je hilang semua stress keje ^____^

 Lobi Resort

Time check in tu de masalah teknikal sikit so lama jugak tunggu huhu..Akhirnya disebabkan tu kitorang dpt bilik Suite dgn harga yg murah hehe xrugi tunggukan =D..

 bilik

  ruang makeup

ruang tamu


Lepas Check in kitorang rest jap kat bilik maklumlah penat drive dari Sepang ke KB xhilang lg huhu.Dalam jam 8 cmtu baru g dinner.Ada bnyk restoran kat Pulau tu pilih la mana nak ada seafood BBQ ada bufet ada ala carte harga pun ok.Selalu org ckp mkn kat Pulau mahal tapi xde la mahal pun biasa ja.. tak tahu la kalau kat Pulau Perhentian Besar mahal kan hehe tp tuk Pulau Perhentian kecil ni murah je mkn

Nasi goreng Thai RM 8

 Lamb chop RM15

Coconut shake RM 5

Day2 : Snorkling ^^

Bangun pagi ja adik2 irny trus sibuk nk g snorkling hehe so pagi sewa brg snorkling kat lobi murah je RM5 satu item pakai la sampai ptg sblm 7mlm =)





Sampai ke Jeti ada org snorkling

Day3: Jungle Tracking ^^

Aktiviti arini pusing pulau =)

 Nak pegi pulau sebelah kena naik bukit lebih kurang 15 minit je hehe


 Pantai dia cantik sgt,,of course la mlm2 full dgn mat saleh kat sini

 Gerai2 ready tuk parti mlm ni


wany main pasir hehe

Lepas penant jalan kitorang trus dinner..mlm tu kitorang mkn bufet resort RM 25 sorang mkn sampai kenyang yer..sambil makan tu ada band wat persembahan so mkn sambil dgr lagu + angin mlm = besttt



 jemputt mkn ^^




Esok dah nk balik so rehat puas2 tuk perjalanan jauh esk ^^
Nextime dtg lagi ^^
 

Friday, June 21, 2013

Selamat Pengantin Baru Miera!!


Selamat Pengantin Baru ^^ Buat syamira & Ahmad Ubaidah yg telah sah menjadi husband & wife ^^ satu persatu sepupu irny kawen hehe yg irny ni nth bila agaknya haha.. insyaallah kalau ada jodoh xkemana kan =)..Majlis pihak lelaki berlansung di Pahang disebabkan irny xdapat balik aritu tuk pihak perempuan so pegi la pihak lelaki punya. Manis je pengantin berbaju hijau..

Menu aritu mesti la ikan patin masak lemak tempoyak haha sebab bapa mertua ada kolam ikan patin hehe..Of course abah irny suka fav tuh =)

 Hantaran pihak perempuan tuk lelaki


 Of course la irny duduk semeja dgn pengantin hehe...tp mkn cikit je pun =)




Next....... sapa lak nk kenduri ^^


 

MotherDay !!

Happy motherday!! tuk semua ibu,mama,umi,mak,mummy seluruh dunia ni ^^..kalau ikutkan hari2 hari ibu ok =D dh lepas kan baru dapat update huhu xpe lah janji update kan ^^ ..Sempena Hari ibu ni irny bawa mama mkn apa yg mama rasa nk mkn xkira la brapa harganya hehe so kebetulan mama xpenah mkn sini jadi irny bawa mama mkn di The Fish Manhattan ^^ keseluruhan amat puas hati sebab food dia semua sedap terutamanya pembuka selera hehe



Pembuka selera~~ sedapppp

 tuk mama

 for me ^^

 tuk wany ^^

wany muka kenyang hehe

tahun depan menu apa lak??hihi